Teknoloji

Facebook ayrılık sonrası eski sevgilisinden uzaklaşmak isteyenlere yardım edecek

facebook-ayrilik-sonrasi-araclari-201115

Facebook kullanımı dünya genelinde daha yaygın hâle geldikçe sosyal paylaşım sitesinde eski bir sevgili veya eşle karşılaşma ihtimali artıyor. Özellikle taze ayrılıkların ardından Facebook Haber Kaynağına bakıp eski sevgilinin yaptıklarını görmek kimi zaman yıkıcı olabiliyor. Bu yıkıcı durumdan kaçınmak isteyenler eski sevgilelerini Haber Kaynağından kaldırma, arkadaşlıktan çıkarma veya engelleme yoluna gidiyor. Ancak engellemek dışındaki eylemler, bağlantıyı tamamen yok etmiyor. Etiketlenen fotoğraflar veya bie Facebook mesajı yazarken alıcı olarak eski sevgilinin önerilmesi ayrılık sonrası sinir bozucu durumlara yol açabiliyor.

Facebook, ilişki durumunun değişmesinin ardından ortaya çıkaracağı yeni araçlarla ayrılık sonrası sinir harbini en düşük seviyeye indirmeyi amaçlıyor. Sosyal paylaşım sitesinin ayrılık sonrası araçları üç temel bileşenin üstüne kurulu: Facebook’ta eski sevgilinizi görme oranınızı kısıtlamak, eski sevgilinizin Facebook’ta sizi görme oranını sınırlamak ve insanların ikinizi birlikte olduğu eski paylaşımları görmesini önlemek.

Facebook ürün müdürü Kelly Winters, söz konusu araçların zor zamanlardan geçen insanlara sunulabilecek kaynakların geliştirilmesi amacıyla yapılan çalışmaların sonucunda ortaya çıktığını belirtti. Winters, yeni araçlarla insanların ilişkilerini Facebook’ta da kolaylık, rahatlık ve kontrol hissiyle sonlandırmasını amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Bu yeni araçların sağladığı imkanların büyük kısmına ulaşmak için eski sevgiliyi Haber Kaynağından kaldırmak da yeterli oluyor. Ancak Facebook gizlilik ayarlarını düzenli olarak ve ortalama kullanıcılarına pek görünür olmayan bir biçimde değiştirdiği için pek çok kişi bu seçenekten haberdar olamıyor. Facebook’un bir ayrılığın resmiyet kazanmasının ardından kullanıcılarını proaktif biçimde korumaya alması ise işin ilginç yanını oluşturuyor.

İlk olarak ABD’deki mobil cihazlarda test amaçlı olarak dağıtılmaya başlanan Facebook ayrılık sonrası araçları, gelen geri bildirimler doğrultusunda daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER