Manşetler

Facebook hız kesmeden büyümeye devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook aylik kullanici sayisiSosyal medyanın en popüler mecralarından Twitter işleri ekonomik olarak rayına oturtmakta zorlanırken, pazarın en büyüğü konumundaki Facebook için işler oldukça iyi gidiyor. Şirket, 2016’nın ilk çeyreğindeki etkileyici performansını yılın ikinci çeyreğine de taşımayı başardı. Sosyal paylaşım sitesi, geride kalan üç aylık dönemde 6.44 milyar dolar gelirden 2.05 milyar dolar kâr elde etti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre şirketin kârı yüzde 59 oranında yükseldi.

Facebook aylık kullanıcı sayısı 1.7 milyarı geçti

Bu etkileyici performansın izleri kullanıcı sayılarında da görülüyor. Facebook aylık kullanıcı sayısı 1.71 milyara ulaştı. Bu kullanıcıların 1.57 milyarının sosyal paylaşım sitesine mobil cihazlar üzerinden eriştiği belirtildi. Günlük mobil kullanıcı sayısı da 1 milyarı aştı ve 1.03 milyar seviyesine yükseldi. Şirketin mobil reklamlar aracılığıyla elde ettiği gelir ise bir önceki yıla göre yüzde 84 oranında arttı.

Facebook’un söz konusu etkileyici rakamlara ulaşmasında gelişmekte olan ülkelere gösterdiği özel ilgi önemli rol oynuyor. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, gelişmekte olan ülkeler için hazırlanan Facebook Lite Android uygulamasının mobil kullanıcı sayısının artmasında etkili olduğunu belirtti. Zuckerberg, sonuçların değerlendirildiği toplantıda gelişmekte olan ülkelerde internet erişimini genişletmek için yapılan çalışmalara da değindi. Facebook, güneş enerjisiyle çalışan drone’ların yardımıyla küresel internet erişiminin kapsama alanını genişletmeyi hedefliyor.

Bütün bu çalışmalar, platforma aylık bazda 200 milyon yeni kullanıcı eklenmesini mümkün kıldı. Zuckerberg, insanların Facebook ürünlerinde geçirdiği zamanın da çift haneli oranlarda arttığını dile getirdi. Şirketin diğer ürünleri de geride kalan üç aylık dönemde ciddi mesafeler katetti. Facebook Messenger’ın kullanıcı sayısı 1 milyarı aştı. Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp’ın kullanıcı sayısı ise daha önce 1 milyar barajını geçmeyi başarmıştı. Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 500 milyonun üstüne çıktı.

Mark Zuckerberg, şirketin video konusundaki çalışmalarının reklam gelirlerine etkisi konusunda fazla rakam paylaşmasa da, bu alandaki odaklı yaklaşıma, özellikle de Facebook Live’a, dikkat çekmekten geri kalmadı. Facebook’un videonun ön planda olduğu bir platforma dönüşeceğini bir kez daha hatırlatan Zuckerberg, önümüzdeki 5 yıllık süre içinde internete girenlerin öncelikli amacının video izlemek olacağı iddiasında bulundu.

İLGİLİ HABERLER