Teknoloji

Facebook ayda 160 milyon kullanıcıyı mobil uygulamalara yönlendiriyor

Facebook geçen şubat ayında, ayda 60 milyon mobil kullanıcıyı Facebook platformu içindeki oyun ve uygulamalara yönlendirdiğini açıklamıştı. Burada kastedilen şey, kullanıcıların mobil web sitesi veya uygulamada haber kaynakları içinde gördükleri bir bağlantıya tıklamaları ve bunun sonrasında ilgili doğal veya web uygulamasına gitmeleri.

Facebook söz konusu servisi Ekim 2011’de başlatmıştı ve sadece dört ay gibi kısa bir sürede hatırı sayılır bir büyüklüğe ulaşmış olması şaşırtıcı gelmişti. Görünüşe göre Facebook mobil servisleri üzerinden kullanıcıları uygulamalara veya oyunlara yönlendirme işlevini kullananların sayısını daha hızlı şekilde artırıyor. Rakam geçen ay 160 milyona ulaşmış, sadece iki ayda neredeyse üç katlık bir artış yakalanmış.

Aynı süre içinde mobil ziyaretlerin toplam sayısı da artış gösterdi ve şubat sonundaki 320 milyondan 1.1 milyara yükseldi. Doğal uygulama ve oyunlar için bulma desteği ilk etapta sadece Facebook iOS uygulaması için destekleniyordu, ancak Facebook geçen hafta bu desteği Android uygulamasına da ekledi. Anlayacağınız, gelecek aylarda yukarıda gördüğünüz rakam daha da büyüyecek.

İlgili – Facebook Geliştiriciler Blogu

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER