Manşetler

Facebook Avrupa’da WhatsApp kullanıcı verilerini toplamayı bıraktı

facebook whatsapp sifreleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook avrupa whatsappFacebook Avrupa’da WhatsApp kullanıcı verilerini toplamayı durdurdu. The Financial Times’ta yer alan habere göre, kıta genelindeki gizlilik savunucularının yoğun baskısı Facebook’u böyle bir karar almaya sevk etti. Sosyal paylaşım sitesinin bu kararı, Avrupa’daki WhatsApp kullanıcılarının telefon numaralarının Facebook ile paylaşılmayacağı anlamına geliyor. Ancak Facebook kararının ilgili yasalar tartışılırken alınan geçici bir önlem olduğunun altını çizmeyi ihmal etmedi.

Facebook’tan yapılan açıklamada hem Birleşik Krallık Bilgi Komiserliği hem de diğer veri koruma ofisleriyle görüşmelerin sürdürülmesinin umut edildiği belirtildi. Şirket, sorunların çözümü için ortak çalışmaya açık olduğunu vurgulamaktan da geri kalmadı.

Facebook Avrupa devletlerinden gelen sese kulak verdi

Facebook, WhatsApp’ı 2014’te 19 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Ancak şirket WhatsApp kullanıcı verilerini toplamaya geçtiğimiz ağustos ayı itibarıyla başlamıştı. Facebook’un bu hamlesi Avrupa’nın veri toplama yetkililerinin tepkisini çekmişti. 28 ülkenin yetkilileri WhatsApp CEO’su Jan Koum’a hitaben bir mektup kaleme alarak yasal durum netliğe kavuşana kadar veri toplanmasının durdurulmasını istemişti.

Facebook’un Avrupa operasyonlarını yürüttüğü İrlanda’nın veri koruma komisyonu da şirketin geçtiğimiz hafta itibarıyla Avrupa’da WhatsApp kullanıcılarının verilerini toplamayı durdurduğunu doğruladı. Almanya, Facebook’un WhatsApp verilerini toplamayı durdurmasını isteyen ilk Avrupa devleti olmuş ve bunun için resmi bir karar yayınlamıştı. Birleşik Krallık, Fransa ve İtalya gibi ülkeler de Facebook’un veri toplama uygulamaları için soruşturma başlatmıştı.

İLGİLİ HABERLER