Teknoloji

Facebook kurumsal sosyal ağının kapsama alanını genişletiyor

facebook-at-work-150115

Facebook, dokuz aylık deneme süresinin ardından kurumlara yönelik sitesi Facebook at Work’ün kapılarını yüzlerce şirkete daha açacağını duyurdu. Facebook at Work’ün pilot testleri geçtiğimiz ocak ayında 100 şirketle başlamıştı. Recode sitesinin haberine göre, platformun yıl sonu itibarıyla ücretsiz ancak servis içi satın almalar sunan bir ürün olarak yayınlanması ihtimaller arasında yer alıyor.

Facebook at Work ile standart Facebook arasında tasarım konusunda bir fark bulunmuyor. Ancak Facebook at Work, iş arkadaşlarının birbirleriyle iletişim kurmasına odaklanıyor. Facebook at Work’ün bir numaralı hedefi ise, ağırlığı e-postadan alıp sohbete kaydırmak için tasarlanan sohbet yazılımı Slack. Günlük 1 milyon kullanıcısı bulunan Slack, Microsoft’un sahibi olduğu Yammer, HipChat ve Convo gibi rakiplerini geride bırakmayı başarmıştı.

Kullanım kolaylığı Facebook at Work’ün en önemli avantajlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Bu kolaylık servisin Facebook ile aynı tasarıma sahip olmasından kaynaklanıyor. Facebook at Work’ün pilot programına katılan şirketlerden biri olan Hootsuite’in CEO’su Ryan Holmes, işe yeni giren birinin Facebook at Work’ü kullanmakta hiç zorluk çekmeyeceğini belirtiyor ve eğitim maliyetinin sıfır olmasının önemini vurguluyor.

Güvenli bir yapıda olan Facebook at Work, kullanıcının kişisel Facebook hesabından ayrı bir yerde duruyor. Önemli şirket bilgilerini de saklayabilecek şekilde tasarlanan Facebook at Work, kurumsal sırların internete yayılmasının da önüne geçiyor.

İLGİLİ HABERLER