Teknoloji

Facebook arşivleme aracı nedeniyle 6 milyon kişinin iletişim bilgileri açığa çıktı

Facebook’un kullanıcılara verilerini indirme fırsatı veren yazılımı yanlışlıkla 6 milyon kullanıcının iletişim bilgilerini ifşa etti. Şirketin güvenlik blogunda yayınlanan bir yazıyla duyurulan bu olay kapsamında arkadaş tavsiye algoritmalarının bir parçası olarak depolanan telefon numaraları ve e-posta adresleri ilgili kişilerin Facebook hesaplarına yanlışlıkla eklendi, bundan dolayı Facebook’un Bilgilerinizi İndirme aracını kullanarak arşivini indiren bir kişi diğer kişilerin de bilgilerini elde etmiş oldu.

facebook-logo-191212

Facebook, açık edilen bu verinin kesin veya güncel olmayabileceğini kaydetti. Ayrıca sızan verilerin kötü niyetle kullanıldığına dair herhangi bir şikayet almadığını da ekledi. Facebook’un belirttiğine göre çoğu durumda bir kişinin verileri bir veya iki kez indirildi. Yazılımcılar ve reklamcılar bu aracı kullanamadığı için onlar tarafına geçen herhangi bir iletişim bilgisi de olmadı.

Söz konusu hata şirketin White Hat adını verdiği program tarafından tespit edildi. Bu program güvenlik araştırmacılarının çeşitli açıkları para ödülleri karşılığında haber vermesini öngörüyor. Facebook hatayı tespit ettikten sonra arşivleme aracını bir günlüğüne devre dışı bıraktı. Aracın şu anda düzgün şekilde çalıştığını belirtelim.

Bu arada Facebook sorundan etkilenen kullanıcılara e-posta ile bildirimde bulunulacağını da kaydetti.

İlgili >> Facebook Güvenlik

İLGİLİ HABERLER