Teknoloji

Facebook Arkadaşlık Günü ile 12. yaşını kutluyor

facebook arkadaslik gunu

Facebook, 4 Şubat itibarıyla 12. yaş gününü kutluyor. Sosyal paylaşım sitesi, kendisi için oldukça özel olan bu günü platformda oldukça fazla zaman geçiren kullanıcılar için hazırladığı özel videolarla daha da anlamlı kılıyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde videolar üzerinde düzenleme gerçekleştirebiliyor. Facebook Arkadaşlık Günü olarak adlandırdığı bu günde gerçek arkadaşlıkları fotoğraflar ve özel anlarla kutlamayı amaçlıyor. Arkadaşlık Günü, Facebook’a son birkaç yıldır kaydettiği etkileyici büyümeyi de gözler önüne serme fırsatı veriyor.

2011’den bu yana aylık aktif kullanıcı sayısını neredeyse ikiye katlayarak 1.59 milyar kişiye ulaşmış ve böylelikle 2015’i kendisi adına rekor olarak nitelenebilecek kâr oranlarıyla tamamlamıştı. Yerel kullanıcı istatistiklerini de kamuoyuyla paylaşan sosyal paylaşım sitesi, Türkiye’deki aylık aktif kullanıcı sayısının 41 milyonu aştığını ve bu kullanıcıların 35 milyonluk kısmının platformu mobil cihazlarla ziyaret ettiğini belirtti. Sosyal ağın Türkiye’deki günlük aktif kullanıcı sayısı ise 28 milyonu geçti. Bu kitlenin 25 milyonluk kısmı, erişimde mobil cihazlardan faydalanıyor.

Facebook Arkadaşlık Günü kutlamaları çerçevesinde üyelerine özel bir çıkartma paketi de sunuyor. Renkli çizgi karakterlerin boy gösterdiği çıkartma paketinde arkadaşlık mesajının yoğun olarak verildiği rahatlıkla görülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER