Teknoloji

Arjantinliler ihtiyaçlarını karşılamak için Facebook’ta takas kulüpleri oluşturdu

facebook arjantinSosyal ağlar zaman zaman imkanları kısıtlı olanlara önemli hizmetler sağlayabiliyor. Ancak kimi zaman sosyal ağlar üzerinden sağlanan çözümler, daha derin sorunların belirtisi olabiliyor. Facebook Arjantin’de “semptom olarak görülebilecek sorun” konusuna örnek verilebilecek durumlardan birinin içinde bulunuyor.

Reuters’ın haberine göre, Arjantin’de giderek artan ekonomik sıkıntı nedeniyle Facebook üzerinde takas grupları oluşturuldu. Ülkede giderek artan enflasyon ve işsizlik karşısında çaresiz kalanların ihtiyaçlarını bu gruplar üzerinden ellerindekini takas ederek karşıladığı belirtilirken, söz konusu grupların zaman zaman yüzlerce kişilik buluşmalar gerçekleştirdiği ifade edildi.

Söz konusu grupların üye sayısının düzenli olarak arttığı ve üye sayısını takip etmenin çok kolay olmadığı da Reuters’ın haberindeki dikkat çeken noktalar arasında bulunuyor. Takas kulüplerinden birinin kurucusu, Facebook grubuna her gün 50 ila 60 kişinin katıldığını dile getirdi.

Facebook Arjantin halkının ihtiyaçlarını karşılamasını kolaylaştıracak bir platform olarak sosyal medyanın önemini ve faydasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu tarz gruplara ihtiyaç duyulmaması herkesin ortak dileği olsa da, zor durumlarda dayanışmayı kolaylaştıracak araçların varlığı önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER