Teknoloji

Facebook Area 404 donanım laboratuvarında neler yapıyor?

facebook area 404

facebook area 404Facebook’un Area 404 olarak adlandırılan donanım laboratuvarı bu hafta içinde gözler önüne serildi. Facebook, bu merkezin kapılarını basın kuruluşlarına açtı. Facebook’un Menlo Park’taki ofisinde, yaklaşık iki bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş olan bu laboratuvarda modelleme, prototip, hata analizi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. Facebook’un Connectivity Lab, Oculus, Building 8’den gelen donanım ekipleri ve Altyapı birimi ekibi bu laboratuvarda ortak çalışmalar yürütüyor.

Oculus Facebook tarafından satın alındığında sorulan sorulardan bir tanesi de Oculus’un sosyal ağ şirketi tarafında yutulup yutulmayacağıydı. Ancak görüldü ki, Oculus Facebook’tan büyük destek ve kazanç gördü; hem nakit hem de gördüğü yardımlarla geleceğini garanti altına aldı. Ayrıca diğer alanlardaki ekiplerle de birlikte çalışma şansı yakaladı.

Facebook Area 404’ü donanım ekiplerinin her zaman arzuladığı bir alan olarak tanımlıyor. Bu alanda disiplinler arası ekiplerin birlikte çalışmalarını sağlayacak yaratıcı ve test alanları bulunuyor. Bu alanda iki temel alan bulunuyor: Elektrik mühendisliği laboratuvarları ve prototip atölyeleri.

Elektrik mühendisliği laboratuvarları ürünlerin testlerine ve hata giderme işlemlerine ev sahipliği yapıyor. Prototip atölyeleri de sunduğu geniş yelpazedeki araçlarla belirli zaman aralıklarında donanımların farklı versiyonlarını geliştirme fırsatı sunuyor.

Bu laboratuvarlarda üretilen ve test edilen donanımlar arasında rack, modüler kızaklar, ısı pompaları ve sensörler gibi altyapı elemanları da bulunuyor. Aquila, ARIES ve diğer Connectivity Lab projelerinin de araştırma ve geliştirmeleri burada yapılıyor. Ayrıca Oculus prototiplerinden Facebook’un Surround 360 kamera halkasına kadar VR donanımları ve teknolojileri de bu laboratuvarlarda geliştiriliyor ve test ediliyor.

Aşağıda Facebook tarafından çekilmiş ve CODE blogu üzerinden kamuoyuyla paylaşılmış fotoğrafları bulabilirsiniz. Facebook’un ve desteklediği markaların geliştirdiği donanım projelerini gördüğünüzde, bunların birçoğunun arkasında Facebook Area 404’teki laboratuvarlarda verilen emeğin bulunduğunu unutmayın.

İLGİLİ HABERLER