Manşetler

Facebook’a göre kedi sahipleri köpek sahiplerine kıyasla daha üzgün

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614“Kedileri mi yoksa köpekleri mi seversin?” sorusu, küresel çapta yeni tanışılan kişilere sorulan ortak sorular arasında yer alıyor. Bu soruya verilen cevaplar, yeni tanışılan kişilerin karakteri hakkında, pek temeli olmasa da, bazı çıkarımlarda bulunmayı sağlıyor. Tercihlerini köpeklerden yana kullananların daha dost canlısı ve dışa dönük, kedilerden yana kullananların ise daha üzgün ve yalnız olduğuna inanılıyor. Facebook, 160 bini aşkın kişiyle gerçekleştirdiği araştırmayla bu inanışı doğrulayacak çeşitli verileri ortaya koyuyor.

Araştırma çerçevesinde kullanıcılarının durum güncellemelerini mercek altına alan sosyal paylaşım sitesi, kedi sahiplerinin üzgünlüklerini, kızgınlıklarını veya yorgunluklarını söylemeye daha meyilli olduğu sonucuna vardı. Köpek sahiplerinin durum güncellemelerinin ise daha sakin bir dille oluşturulduğu belirtildi. En çok paylaşılan duyguların heyecan ve gurur olduğu görülse de, “olumsuz” olarak nitelenebilecek duyguların çok daha çeşitli biçimde yansıtılması dikkat çekiyor.

facebook-kedi-kopek-arastirma-090816-1Kedi sahiplerinin yalnız olduğu sonucuna ulaşılsa da, bu durum her kedi sahibinin üzgün ve yalnız olmayı seçmekle yükümlü olduğu anlamına gelmiyor. Sosyal ağın araştırmasına göre, kedi sahipleri daha fazla etkinliğe davet ediliyor. Bu davetlere ne ölçüde olumlu dönüş yapıldığı konusunda ise araştırmacılar kesin bir şey söyleyemiyor. Facebook’un verileri, kedi sahiplerinin arkadaşlarının daha anlayışlı olduğunu gösteriyor.

Facebook kedi ve köpek sahiplerinin zevklerini de inceledi

Sosyal paylaşım sitesinin araştırmasında kedi ve köpek sahiplerinin kültürel ve sanatsal beğenileri de inceleniyor. Kedi sahiplerinin favori filmleri arasında Terminator 2, Ölü Gelin, Mekanik Portakal ve Batman gibi kültler göze çarpıyor. Köpek sahiplerinin favori listesinde ise Not Defteri, Grinin Elli Tonu, Özel Bir Kadın gibi filmlerin bulunduğu görülüyor.

facebook-kedi-kopek-arastirma-090816-2Kitaplar konusunda da kedi sahiplerinin daha “ağır” olarak nitelenebilecek eserleri tercih ettiği görülüyor. Kedi severlerin favori kitaplar listesinde Stephen King eserleri, Harry Potter ve Ölüm Yadigarları, 1984, Dracula gibi kitapların varlığı dikkat çekiyor. Köpek sahiplerinin favorisi ise pek de şaşırtmayacak biçimde Marley ve Ben oluyor. Ye, Dua Et, Sev ve Not Defteri gibi kitaplara da listede rastlanıyor.

facebook-kedi-kopek-arastirma-090816-3

İLGİLİ HABERLER