Teknoloji

Facebook araştırması arkadaşların iş bulmak için bir fırsat olduğunu gösteriyor

İşsiz olup iş arayan veya iş değiştirmek isteyenlere yardımcı olan kariyer servisleri dünyanın her yerinde mevcut. Ancak iş aramaya başlayacaklar için tek yol bu servisler değil. Facebook için Moira Burke ve Robert Kraut tarafından yapılan araştırma Facebook arkadaşlarının iş bulma konusunda en iyi seçeneklerden biri olduğunu gösterirken, sosyal paylaşım sitesinin de uzak tanıdıklardan oluşan bir ağ kurmak için çok iyi bir seçenek olduğunu ortaya koyuyor.

facebook-logo-191212

Araştırma için 3 bin Facebook kullanıcısına anket uygulayan Burke ve Kraut, kullanıcılara stres seviyeleri, aile ve arkadaşlarından gördükleri destek ve başlarından geçen büyük olaylara ilişkin bazı sorular sordular. 3 aylık süre boyunca bu anket her ay tekrarlanırken, bu sürede ankete katılan 169 kullanıcının işini kaybettiği belirtildi. 3 bin kullanıcının davranışlarını inceleyen Burke ve Kraut bu süre sonunda bazı ortak davranışları sıraladılar.

İkilinin araştırması kullanıcıların sıkı iletişim içinde oldukları arkadaş ve aile üyeleri sayesinde iş bulma oranının yüzde 33.2 daha fazla olduğunu gösteriyor. İş bulmak için daha uzak ilişki içinde oldukları kişilerle temasa geçen kullanıcılar içinse bu oran yüzde 6.2 seviyesinde. Facebook’un araştırmasında ortaya çıkan bu sonuç, daha önce Sociologists tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın da yalanlanması anlamına geliyor. Sociologists tarafından yapılan araştırmada uzak ilişki içinde bulunulan kişilerin iş bulma konusunda daha fazla yardımcı olacağı belirtilmişti. Buna gerekçe olaraksa uzak ilişki içinde bulunulan kişilerin daha farklı ortamlara erişim şansı vermesi ve etki alanını genişletmesi gösterilmişti.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER