Teknoloji

Facebook arama sonuçlarında Wikipedia bilgilerini göstermeyi test ediyor

facebook canli yayin piyasa değeri

Facebook, bazı aramaların sonuçlarında Wikipedia’dan alınan gerçek bilgileri göstermeyi test ediyor. Şirket yaptığı çalışmayı TechCrunch sitesine gönderdiği açıklamayla doğruladı. Sosyal paylaşım sitesi, böylelikle bir konu hakkında biraz daha fazla bilgi isteyenleri tarayıcıda yeni bir sekme açma zahmetinden kurtarmak istemiş gibi görünüyor. Ancak Facebook’un başını fazlasıyla ağrıtan “yalan haber” konusuna bir çözüm bulmak istediği de söylenebilir.

Artık Facebook’ta belli konularda arama yapıldığında sonuç sayfasının sağında ilgili konunun Wikipedia sayfasından alınan bazı kısa bilgiler gösterilecek. Google’ın Bilgi Paneli’ne benzeyen bu özellik, kullanıcılara oldukça genel bilgiler sunuyor.

Facebook’tan TechCrunch’a gönderilen açıklamada özelliğin mobil web, iOS uygulaması ve masaüstünde test edildiği belirtildi. Şirket tüm kullanıcıların bu yeni sonuç sayfasını göremeyebileceğinin de altını çizdi. Pilot programın ne kadar devam edeceği ise şu an için bilinmiyor.

TechCrunch sitesi, arama sonuçlarında Wikipedia bilgilerini görebilmek için daha net şekilde arama yapılması gerektiğine dikkat çekti. Örneğin, “anthony fauci” şeklinde arama yapmak, ABD’nin koronavirüsle mücadelesinde en önemli görevi üstlenen doktorun Wikipedia’daki bilgilerini de sonuç sayfasında gösteriyor. “dr. fauci” şeklinde yapılan bir aramada ise Wikipedia bilgilerini görmek mümkün olmuyor.

Facebook, yenilenmiş arama özelliğiyle yanlış bilginin yayılmasına karşı mücadelede yeni bir araç kazanmış oluyor. Sosyal medya devi bunun için daha önce yalan haberleri işaretleme, haber doğrulama organizasyonlarıyla çalışma gibi adımlar da atmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER