Manşetler

Facebook Apple’ın Ping servisinin erişimini izinsiz kullanım nedeniyle engellemiş

Apple’ın yeni duyurduğu müzik tabanlı sosyal ağ servisi Ping’den Facebook Connect entegrasyonunu çıkarmak zorunda olduğuna dair dedikodular geliyordu. Söylenenlere göre Facebook Ping’in kendi servisine bağlanmasına izin vermemiş. All Things D’den Kara Swisher bu söylentiyi doğrulayan bir yazı yayınladı. O’na göre Facebook, Apple’ın arkadaş bulma API’sini izinsiz kullanınca erişimi kapatmaya karar vermiş.

Facebook’un arkadaş bulma API’si genellikle herkesin kullanımına açık. Ancak bu yöntemi defalarca kez kullanmak isteyenlerin Facebook’un kullanıcı bilgisini korumak ve ağa olan etkiyi sınırlandırmak amacıyla bir anlaşmaya imza atmaları gerekiyor. iTunes’un müşteri veritabanının büyüklüğünü göz önüne alırsak, Facebook’un böyle bir sözleşme istemesi çok da şaşırtıcı sayılmaz, ancak görünüşe göre pazarlıklardan bir sonuç çıkmamış. Yine de, Apple bu durumu önemsemeyerek API’yi kullanmış. Sonrasında ise durum malum, Facebook erişimi engellemiş, Apple da zorunlu olarak Ping’deki Facebook izlerini temizlemek zorunda kalmış.

Ancak Ping’deki Facebook eksikliği fazla uzun sürmeye bilir. Swisher yazısında Apple ve Facebook arasındaki pazarlıkların hâlen sürdüğünü ve Facebook Connect’in eninde sonunda Ping’de yer alacağını belirtiyor. Ping’in ne zaman kullanışlı ya da ilgi çekici hâle geleceğine ise yazıda yer verilmemiş.

İlgili – All Things D

İLGİLİ HABERLER