EğlenceManşetler

Facebook Apple TV ve Amazon Fire TV için video uygulaması hazırlıyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook apple tvFacebook Apple TV ve Amazon Fire TV için video uygulaması hazırladığını resmen duyurdu. Konuya dair ilk iddialar, yaklaşık iki hafta önce gündeme gelmişti. Facebook’tan yapılan açıklamada, uygulamanın Apple TV ve Amazon Fire TV’nin yanı sıra Samsung’un akıllı televizyonlarında da boy göstereceği ifade edildi. Şirket, ilerleyen dönemde listeye yeni platformların ekleneceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

Şirketin açıklamasında, TV için hazırlananan video uygulamasının Facebook videolarının keyfine büyük ekranda varılmasını sağlayacağı belirtildi. Kullanıcılar uygulama üzerinden arkadaşları ya da beğendikleri Sayfalar tarafından paylaşılan videoları izleyebilecek. Facebook’un son zamanlarda büyük önem verdiği canlı videolara da uygulama aracılığıyla erişilebilecek. Uygulama, Facebook kullanıcılarına ilgi alanları doğrultusunda çeşitli video önerileri de sunacak.

Kullanıcılar diledikleri takdirde videoları mobil cihazları üzerinde işaretleyip daha sonra televizyon üzerinde izleyebilecek. TV uygulaması, kullanıcıların Facebook’a bizzat yükledikleri videoları da gösterecek. Sosyal paylaşım sitesi TV uygulamasının yakında yayınlanacağını açıklasa da, kesin bir tarih vermedi. Uygulamanın nasıl görüneceği konusunda da şimdilik bir ipucu bulunmuyor.

Facebook Apple TV uygulamasıyla reklam gelirini artırabilir

Facebook bazı hamlelerini kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirirken, bazılarını ticari çıkarları doğrultusunda yapıyor. TV uygulamasını ikinci grup içinde değerlendirmek gerekiyor. Facebook, TV uygulamasıyla reklam gelirini de artırmayı hedefliyor gibi görünüyor. Büyük ekranda da video izlenebilmesi, sosyal paylaşım sitesine reklam gelirini artırma yolunda katkı sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER