Manşetler

Facebook App Center iOS ve Android uygulamalarının yüklenmesi için bildirim sistemini kullanacak

Facebook, App Center adını verdiği uygulama dağıtım merkezini açmak için gün sayarken bu oluşumla ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak “kolay yüklemeler” olarak çevirebileceğimiz bir özellikle ilgili detayları yine Facebook’un verdiği bilgiler dahilinde görme fırsatı bulduk. Facebook’un kullanıcılarına, Facebook ile bağlantılı HTML5, iOS ve Android uygulamalarını kolaylıkla gezme ve yükleme fırsatı veren App Center adlı uygulama merkezi, iOS ve Android kullanıcılarına uygulamaları mobil cihazlarına yükleme veya mobil cihazlarında yüklü uygulamayı başlatma konusunda düzgün bir deneyim yaşatacak.

App Center’ı telefonu üzerinden gezen bir kullanıcı, telefonunda bulunan herhangi bir uygulamayla ilgili sayfayı görüntülediğinde sayfa içinde telefonundaki uygulamayı başlatma butonunu da görecek. Eğer telefonunda bulunmayan bir uygulamanın sayfasındaysa, o zaman başlatma butonunun yerini uygulamayı yükleme butonu alacak. Masaüstü tarafında da kullanışlı bir yapı mevcut. Uygulama merkezini masaüstü veya dizüstü bilgisayar üzerinden gezenler herhangi bir uygulama sayfasında “Mobil’e Gönder” şeklinde bağlantı görecek. Bu bağlantı sayesinde uygulamanın uygun mağazadaki indirme bağlantısı veya HTML5 tabanlı web uygulamasının adresi kullanıcının telefonuna bir Facebook bildirimi şeklinde gönderilecek. Böylelikle Facebook’un bildirim sistemi etkin şekilde kullanılmış olacak.

Facebook App Center sayesinde kullanıcılar Facebook Connect üzerinden sosyal ağ ile bağlantı kurmuş iOS, Android ve HTML5 uygulamalarına tek bir yerden erişebilecek. Ancak, kullanıcıların gerçekten buna ihtiyacı var mı, orasını sorgulamak gerek. Yine de, App Center’ın özellikle, mobil veya masaüstünde çalışır olsun, HTML5 uygulamalarının ön plana çıkması için uygun ve yararlı bir mecra olacağını söylemek gerek.

İlgili – Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER