Teknoloji

Facebook antivirüs mağazası yeni iş ortaklarıyla daha da zenginleşti

Facebook bundan altı ay önce AV Marketplace adlı bir mağaza açmış ve kullanıcılara antivirüs uygulamalarına erişim fırsatı sunmuştu. Şirket dün yaptığı bir duyuruyla bu mağaza için yedi farklı iş ortağıyla anlaştığını duyurdu. avast!, AVG, Avira, Panda, Kaspersky, Webroot ve Total Defense şirketleri de Facebook’un mevcut iş ortakları McAfee, Norton, TrendMicro, Microsoft ve Sophos arasına katıldı. Tüm bu şirketler mobil cihazlar için antivirüs uygulamaları da sunacak.

PC kullanıcıları için AV Marketplace üzerinden Trend Micro Titanium Internet Security 2013, avast! Free Edition, Avira, McAfee Internet Security yazılımı için altı ay üyelik, Norton AntiVirus için ücretsiz deneme sürümü, Ücretsiz Bulut Tabanlı Güvenlik Değerlendirmeli Total Defense Free, AVG Free 2013, Microsoft Security Essentials, Webroot SecureAnywhere 2013 için altı ay ücretsiz üyelik, Kaspersky PURE Total Security için ücretsiz üyelik, Panda Internet Security 2013 için altı aylık üyelik sunuluyor. Mac kullananlar da Mac için Kaspersky Security, avast! Free Edition, Trend Micro Titanium Internet Security 2013, Norton’un ücretsiz deneme sürümü, Avira, Mac için Sophos Anti-Virus Ev Sürümü gibi yazılımlara erişebiliyor. Android kullanıcıları da McAfee Mobile Security veya Norton Mobile Security Lite uygulamalarını indirebiliyor.

Facebook’un kullanıcıların güvenlik seviyesini artırmayı amaçlayan bu hamlesi yeni iş ortaklarının katılmasıyla daha da zenginleşmiş oldu. Bu arada son olarak bir dizi phishing koruma mekanizmalarını uygulamaya koymuş, ayrıca [email protected] şeklinde bir e-posta adresini kullanıma açarak kullanıcıların karşılaştıkları kimlik hırsızlık girişimlerini kendilerine bildirmeleri talebinde bulunmuştu. Ayrıca şirket geçen temmuz ayında zararlı yazılım kontrol noktalarını açmıştı. Öte yandan şirketin sahip olduğu URL kara liste sistemi kullanıcıların paylaştıkları bağlantıları iş ortaklarının veri tabanlarıyla karşılaştırıp bunların zararlı olup olmadığından emin oluyor.

Facebook yukarıdaki çalışmalarını gelecekte duyuracağı yeni araçlarla destekleyecek. Yedi yeni iş ortağının ürünleri, ayrıca yeni mobil uygulamalar aşağıdaki ilgili bağlantı üzerinden indirilebilir.

İlgili >> Facebook AV Marketplace

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER