Teknoloji

Facebook uygulamalara anonim şekilde giriş yapmaya kapı açıyor

Üçüncü taraf uygulamalara Facebook ile giriş yaptığınızda profilinizle ilgili hangi bilgilerin uygulamalarla paylaşıldığı noktasında şüpheli davranıyorsanız, Facebook’un f8 geliştirici konferansında duyurusunu yaptığı yenilikler hoşunuza gidecektir.

facebook-anonim-giris-010514

Facebook bundan böyle kullanıcıların uygulamalara Facebook üzerinden anonim giriş yapmalarına izin verecek. Bunun sayesinde uygulamaları, onlar sizin kullanıcı adı ve şifrenizi hatırlamadan kullanmanız mümkün olacak. Ancak bununla birlikte Facebook’a da herhangi bir bilgi paylaşımında bulunma imkanınız olmayacak.

Şirketin belirttiğine göre, Anonim Giriş özellikle bir uygulamayı ilk defa test etmek, bilgileri güvenle paylaşmadan önce neye yaradığını öğrenmek isteyenler için kullanışlı olacak. Tabii ki, uygulama geliştiricisinin anonim giriş özelliğini uygulamasına eklemesi gerekiyor ki, kullanıcılar da anonim giriş yapma şansı bulabilsinler.

Facebook hesabıyla giriş yapmak isteyenler için sosyal ağ ana kullanıcı girişi arayüzü üzerinden daha rafine gizlilik ayarları sunuyor. Yeni Facebook Girişi olarak adlandırılan yeni sistem sayesinde bir uygulamanın hangi tür bilgilerinize erişimine izin verme şansınız oluyor. Örneğin bir uygulamanın doğum tarihinizi bilmesi sizin için sorun değilse, ancak e-posta adresinizi bilmesini istemiyorsanız, bu doğrultuda izinleri kontrol etme fırsatınız olacak. Ayrıca bir uygulamaya Facebook üzerinden girildiğinde, uygulama sizin izniniz olmadan da zaman tünelinde paylaşımda bulunamayacak.

Bu kadarla durmayan Facebook hangi uygulamaların Facebook Connect üzerinden erişimini görmenizi sağlayan yeni bir kontrol paneli de tanıttı. Bu panel üzerinden izin ayarlarını yönetmek veya izinleri kaldırmak mümkün oluyor. Söz konusu yeni uygulama paneli önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanıcılara sunulacak. İncelikli gizlilik ayarlarıyla yeni kullanıcı girişi özelliğiyse önümüzdeki aylarda gelecek. Anonim giriş ise birkaç geliştiriciyle test ediliyor, o da önümüzdeki birkaç ay içinde daha geniş kitleye yayılmış olacak.

Bu arada Facebook kullanıcı girişiyle ilgili çeşitli yeniliklerin yanı sıra Facebook Audience Network adlı yeni mobil reklam ağını da duyurdu. Google AdSense’in Facebook versiyonu gibi görünen, ancak sadece mobil uygulamalarda faaliyet gösterecek olan bu reklam ağı geliştiricilere Facebook’un sağlam ve iyi işleyen hedeflenmiş reklam sistemini kendi uygulamalarına eklemeye izin verecek. Elde edilecek gelirler geliştiriciler ve Facebook arasında paylaştırılacak. Öte yandan geliştiricilere uygulamalarına daha fazla paylaşım aracı ekleme imkanı da tanınacak.

İlgili >> Facebook Newsroom, Facebook Developers

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER