Teknoloji

Anneler Günü heyecanı da Facebook’ta yaşanıyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Artık neredeyse tüm özel ve önemli günler Facebook’ta kutlanıyor. Anneler Günü de Facebook’ta coşkuyla kutlanan günler arasında üst sıralarda yer alıyor. Bu yıl 10 Mayısta kutlanacak Anneler Günü öncesinde Facebook tarafından paylaşılan bir infografik, sosyal paylaşım sitesinde Anneler Günü’nün nasıl yaşandığını ortaya koyuyor.

Ortalama bir günde Facebook’ta anne kelimesinden 1.1 milyon kez bahsediliyor. Anneler Günü geldiğinde bu rakam 2.7 milyona çıkıyor. Bahsedilme sayısının Anneler Günü’ne bir hafta kala düzenli olarak yükseldiğini ayrıca belirtmekte fayda var.

Facebook’ta anneler hakkında yapılan konuşmaların yüzde 79’u kadınlar, yüzde 20’si ise erkekler tarafından gerçekleştiriliyor. Anneler Günü ile ilgili paylaşımlarda annelik dışında aşk, aile,arkadaşlık, hayat gibi temalar ön plana çıkıyor.

facebook-anneler-gunu-infografik-040515

Facebook, söz konusu Anneler Günü olduğunda hediye seçenekleri için de kullanıcılarına fikir veriyor. Cilt bakım ve kozmetik ürünleri, çikolata, çiçek ve masaj popüler hediye seçenekleri arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER