Teknoloji

Facebook Anılar ile geçmişi anmak isteyenlere yeni bir adres sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook anilarFacebook uzun bir süredir “Tarihte Bugün” adını verdiği bölümüyle kullanıcılara geçmişteki anılarını ve paylaşımlarını görme imkanı sağlıyor. Sosyal paylaşım sitesi, geçmişi yâd etmek isteyenlere önümüzdeki dönemde daha farklı bir yolla ulaşmaya hazırlanıyor. Facebook Anılar adını verdiği bölümüyle kullanıcılarının geçmişi daha kolay biçimde hatırlamalarını sağlayacak.

Anılar bölümünde gösterilen içerikler yeni olmayacak. Ancak geçmişe ait hatıralar ve aksiyonlar daha düzenli biçimde gösterilecek. Örneğin, geçmişte o günde eklenen kişiler “Bugün arkadaş olunan kişiler” başlığının altında yer alacak. Burada arkadaşlık yıldönümünü kutlamak isteyenlere özel videolar ve fotoğraf kolajları sunulacak.

Facebook söz konusu video kolajlarını bir süredir Haber Kaynağı’nda kullanıcılarının karşısına çıkarıyor. Fotoğraf kolajlarına müziğin eşlik ettiği videolar, kullanıcıların arzularına bağlı olarak başkalarının da görebileceği şekilde paylaşılabiliyor.

Sayfada sosyal ağı düzenli olarak kullanmayanlar için “Kaçırdığımız Hatıralar” başlıklı bir bölüm de bulunuyor. “Hatıraların Özeti” başlıklı bölümde ise o haftaya veya aya ait hatıralar, paylaşıma uygun biçimde kısa bir video eşliğinde toplanmış olarak gösterilecek.

Sosyal ağ, anı özetlerini yaklaşık bir yıl önce kullanıma sunmuştu. Facebook böylelikle organik paylaşımın azaldığı bir ortamda kişisel paylaşımları teşvik etmeyi amaçlamıştı.

Facebook uzun bir süredir insanları kendi mesajlarını paylaşmaya veya arkadaşlarının paylaşımlarının altına yorum yazma konusunda cesaretlendirmeyi amaçlıyor. Durum güncellemelerinin renkli arka planlarla yazılması ve yorumlara GIF animasyonu eklenebilmesi, söz konusu teşvik hamleleri arasında öne çıkmıştı.

Bir dönem gençler arasında popüler olan “tbh” uygulamasını da satın alan Facebook, sosyal anketler yoluyla da kişisel bilgi paylaşımını teşvik etmeye çalışmıştı.

Facebook Anılar bölümüne Haber Kaynağı’nın soluna eklenecek yer imi veya mobil uygulamalardaki “Daha Fazlası” sekmesi üzerinden erişilebilecek. Sosyal ağın Anılar bölümünün kullanıcılara dağıtımının kademeli olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Hâli hazırda Facebook.com/memories adresini ziyaret edenlerin karşısına Tarihte Bugün bölümü çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER