Teknoloji

Facebook Android uygulamasını güncelledi, Messenger ve Kamera bağlantıları ana ekrana eklendi

Facebook Android uygulamasında geçen haftasonu güncellemeye gitti. Performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerinin yanında uygulamanın yeni versiyonu ilgi çekici yenilikleri de bünyesinde barındırıyor. Güncelleme uygulamalar tepsisine Facebook Messenger ve Kamera üzerinden paylaşım bağlantılarını ekliyor.

Kamera üzerinden paylaşım bağlantısı sayesinde Facebook Android uygulaması üzerindeki kullanıcı doğrudan kamera arayüzüne gönderiliyor ve Facebook üzerinde paylaşacağı fotoğrafı hemen çekip anında paylaşabiliyor. Mantık açısından Instagram’ınkine yakın bir özellik olduğunu söyleyebiliriz, belki de bu yeniliği Instagram satın alınmasının ilk etkisi olarak da yorumlayabiliriz. Belki ilerleyen güncellemelerde filtre ekleme, vb. yenilikleri de Facebook’un Android uygulamasında görebiliriz.

Ana ekrana eklenen Messenger ikonuysa kullanıcıların mesajlaşma özelliklerini Android uygulaması içinden kullanmasına olanak sağlıyor. Anlık bildirimler, grup mesajlaşma özellikleri ve kişi listesini düzenleme gibi Facebook Messenger’daki özellikler de Facebook’un kendi uygulaması içinde sunulmaya başlanıyor.

1.9 numaralı yeni versiyonu aşağıdaki Google Play bağlantısını kullanarak indirebilirsiniz.

İlgili – Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER