Teknoloji

Facebook Android uygulamasına sesli mesaj gönderme desteği eklendi

Facebook Messenger’ın iOS ve Android uygulamalarına bu ayın başında sesli mesaj gönderme desteği eklenmişti. Ayrıca bu haftanın ortaları itibariyle ABD’li kullanıcılar da ay başında bu özelliği elde eden Kanadalı kullanıcılar gibi iPhone uygulaması üzerinden ücretsiz sesli görüşme yapma imkanına kavuşmuştu. Facebook’un Android uygulaması da teknik özellikler bakımından Messenger uygulamasını izliyor gibi görünüyor.

facebook-guncelleme-android-200113

Facebook’un iOS ve Android uygulamalarını güncelleme konusunda birbirleriyle yarıştırıyor gibi bir izlenim ediniyoruz. Bahsettiğimiz ücretsiz sesli görüşme desteği şu an için sadece ABD ve Kanada’daki iPhone kullanıcıları için sunuluyor, Android cihaz sahipleri henüz bu özellikten mahrum. Öte yandan Facebook’un Android uygulamasıysa sesli mesaj gönderme özelliğini iOS uygulamasından daha önce almışa benziyor. Facebook Android uygulamasının en son sürümünü yükleyen Android telefon ve tablet sahipleri arkadaş listelerinde yer alan kullanıcılara kısa sesli mesajlar gönderme şansına erişiyor. Tahmin ediyoruz ki, iOS tarafındaki uygulama da fazla vakit kaybetmeden söz konusu özelliğe kavuşacaktır.

Öte yandan Facebook Android uygulamasının yeni sürümü fotoğraflarda daha hızlı şekilde gezinme, arkadaşların yayınlarını zaman tünelinde, sayfalarda, gruplarda paylaşma gibi güncellemeleri de barındırıyor. Bu yeni sürümü aşağıdaki Google Play Store bağlantısını takip ederek indirebilirsiniz.

İlgili >>Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER