Eğlence

Facebook Android uygulaması üzerinden HD video yüklemesi yapılabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-android-video-121216Facebook son birkaç aydır video içerikler konusuna ayrı bir önem gösteriyor. Şirket bu konuda canlı veya daha önce kaydedilen videolar arasında bir ayrım yapmıyor gibi görünüyor. Sosyal ağ, her türlü video için öncelikli paylaşım adresleri arasına girmeyi amaçlıyor.

Ancak bu iddialı amacın gerçekleşmesi yönünde Facebook’un önünde önemli sayılabilecek bir engel bulunuyordu. Sosyal paylaşım sitesinin Android uygulamasıyla HD çözünürlüklü video yüklemek mümkün değildi. 2016’nın sonuna geldiğimiz günlerde bunun kabul edilemez bir durum olduğunun farkına varan Facebook, Android uygulaması için HD çözünürlüklü video yükleme desteğini hayata geçirdi.

Facebook Android uygulamasının ayarlar bölümünden alınan ekran görüntüleri, “Videoları HD çözünürlükte yükle” seçeneğinin listeye eklendiğini gösteriyor. HD çözünürlüklü video yükleyememesi, sosyal paylaşım sitesinin Android uygulamasının en önemli eksikleri arasında yer alıyordu. Dolayısıyla bu eksiğin kapatılmasının kullanıcılar adına sevindirici bir hareket olduğu söylenebilir. Söz konusu özellik, Facebook kullanıcılarının önemli bir kısmına ulaştırılmış durumda. Henüz bu imkandan faydalanamayanların ise önümüzdeki birkaç gün içinde gerekli güncellemeyi alması bekleniyor.

Facebook Android uygulaması video odaklı başka yeniliklere de kavuşuyor

Facebook’un uygulamada gerçekleştirdiği yenilikler sadece HD video yükleme desteğiyle sınırlı kalmıyor. Picture-in-Picture modu, videonun yükleneceği çözünürlüğün seçilebilmesi ve çevrim dışı izlemek için videoların indirilebilmesi, Facebook’un sunduğu diğer yeni özellikler arasında bulunuyor. Bu özellikler çok sıra dışı olmasalar da, Facebook’a video yüklemeyi veya Facebook’ta video izlemeyi pek çok kişi için daha kolay ve eğlenceli hâle getiriyor.

İLGİLİ HABERLER