Teknoloji

Facebook Android uygulaması artık popüler konuları gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-android-111214

Kullanıcılarına aradıkları her şeyi sunmayı hedefleyen Facebook, popüler konuları listelediği Trending bölümünü yeni özelliklerle mobil cihazlara getiriyor. Bundan yaklaşık bir yıl önce Facebook’un masaüstü sitesinde ekranın sağ tarafına yerleştirilen popüler konular bölümü, sosyal paylaşım sitesinin haber kaynağı kimliğinin güçlenmesinde etkili bir rol oynamıştı. Facebook şimdi de bu deneyimi Android uygulamasıyla mobile taşıyor.

Kullanıcılar popüler bir konu başlığına dokundukları veya tıkladıkları zaman karşılarına konu hakkında daha fazla ve daha derin içerik sunan beş yeni bölüm çıkacak. Makaleler başlığı altında konuya ilişkin medya kuruluşları tarafından yapılan haberler listelenecek. Hikayenin İçinde ve Olay Yerine Yakın bölümleriyse olayın içinde veya olay yerine yakın olan kişiler tarafından gerçekleştirilen paylaşımları gösterecek. Canlı Akış bölümünde konuya verilen küresel reaksiyon saniye saniye takip edilebilecek. Arkadaşlar ve Gruplar bölümündeyse Facebook kullanıcıları arkadaşlarının konuya verdikleri tepkiyi görebilecek.

Facebook’un popüler konuları Twitter’ın popüler konularına kıyasla daha düşük bir değişim hızına sahip olsa da, Facebook rakibine karşı önemli bir avantajı elinde bulunduruyor. Sosyal paylaşım sitesi kullanıcılar ve arkadaşları hakkında daha fazla şey bildiği için daha kişisel bir popüler konular listesi hazırlayabilir. İlk etapta sadece ABD’deki Android kullanıcılarının faydalanabileceği bu güncellemeden yakın bir zaman içinde tüm dünyadaki Android kullanıcıları yararlanabilecek. Popüler konular bölümü kısa süre içinde Facebook’un iOS uygulamasında da yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER