Teknoloji

Facebook Android kullanıcılarına Google Play Store dışından güncelleme ulaştırmaya çalışıyor

Android için Facebook uygulaması kullanıcılarını 141046 numaralı yeni sürüme geçmeye çağırırken, bunu Google Play Store dışından yapmaya çalışıyor. Liliputing’de yer alan habere göre, güncellemenin hazır olduğuna dair arkası kesilmeyen bildirimler alan kullanıcılar, bildirime tıkladıkları zaman güncellemeyi indirmeleri için doğrudan Facebook sayfasına yönlendiriliyorlar.

facebook-android-guncelleme-150313

Güncelleme henüz tüm kullanıcılara ulaştırılmazken, ilk işaretler yeni güncelleme sisteminin meşru olduğu yönünde. Facebook’un yardım forumunda konuyla ilgili başlık altında açıklama yapan şirketin ürün müdürlerinden Ragavan Srinivasan, Android için Facebook uygulamasını hızlı bir şekilde geliştirmek ve herkesin en iyi sürümü kullandığından emin olmak istediklerini dile getirdi. Srinivasan güncellemenin Wi-Fi üzerinden dağıtılacağını ve kullanıcıların veri planlarını etkilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Srinivasan’ın cevabı Facebook’un yardım merkezindeki yerini de aldı. Android kullanıcılarının uygulamanın en güncel sürümünü kullanmasını isteyen Facebook’un bundan dolayı bildirimlerle kullanıcıları sürekli olarak uyardığı düşünülüyor. Ancak şirketin güncelleme işlemini Google Play Store yerine kendi uygulaması üzerinden gerçekleştirmeye yönelik isteğinin nedeni bilinmiyor. Facebook’un güncelleme dağıtımı için bu yolu seçmesi akıllara güvenlikle ilgili bazı soruları getiriyor. Eğer Faceboook uygulamasını güncellemek için Google Play Store’u kullanmıyorsa, zararlı yazılım geliştiricilerinin Google Play Store’un virüs tarayıcısından kaçmasını neyin engelleyeceği sorusu şimdiden akıllara düşmüş durumda. Facebook ve Google’dan konuya ilişkin şimdilik detaylı bir açıklama gelmiş değil.

İlgili >> Liliputing, Facebook

İLGİLİ HABERLER