Manşetler

Android için Facebook yerel uygulamaya dönüştü, performansı arttı

Facebook, yepyeni Android uygulamasının duyurusunu gerçekleştirdi. Bu uygulama bir güncellemeden de öte, HTML5 tabanlı web görünümünün yerine yerel kodun kullanıldığı yepyeni bir uygulama olma niteliği taşıyor. Bu sayede Zaman Tünelinde gezinme, fotoğrafları yükleme, haber kaynağı içinde aşağı doğru kaydırma gibi işlevler bir hayli hızlanıyor. Facebook, geçtiğimiz yaz benzer bir hamleyi iOS uygulaması için gerçekleştirmiş ve o uygulamayı da yerel forma dönüştürmüştü.

Facebook mühendisi Phillip Fung’a göre yenilenmiş uygulama fotoğraflara bakarken veya Zaman Tünelini açarken iki kat daha hızlı çalışıyor. Ayrıca uygulamanın açılışı da dikkat çekecek derecede hızlandı. Uygulama performans anlamında büyük yenilikler sunsa da görünüş açısından çok fazla bir fark yok. Bununla birlikte şirket iOS versiyonuna eklediği bazı özellikleri Android tarafına da taşımış. Haber kaynağı içinde gezinirken arkadaşınız tarafından yapılan yeni bir girişin haberini veren “yeni haber” tabelası bunlardan bir tanesi.

Facebook, performansı artırmak adına görünenin altında da bazı ayarlamalar yaptı. Bellek verimliliğini artırma, çöp toplama işlevini geliştirme, Android’e ait kaydırma tekniğini kendisine ait özel bir teknikle değiştirme bunların arasında bulunuyor. Bir başka Facebook mühendisi Frank Du da bu yeni sürümün Android için Facebook uygulamasının seyrinde sağlam bir temel teşkil ettiğine dikkat çekti.

Android için Facebook uygulamasının son sürümünü aşağıdaki bağlantıyı takip ederek indirebilirsiniz. Test merkezimizdeki HTC One X+ üzerine yenilenmiş uygulamayı kurduk. İlk izlenimlerimiz uygulamanın gerçekten hızlandığı, haber kaynağında aşağı veya yukarı doğru kaydırmanın daha seri ve pürüzsüz hâle geldiği şeklinde. Ayrıca fotoğraflar da daha çabuk yükleniyor. Bu yeni uygulamanın Facebook deneyimini daha iyi noktaya çıkaracağı söylenebilir.

İlgili >> Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER