Teknoloji

Facebook Android Beta Test programıyla Android uygulamasını geliştirmeyi hedefliyor

Facebook, Android ekosistemindeki parçalara bölünmüşlük nedeniyle ideal bir Android uygulaması geliştirmekte zorlanıyor. Sosyal ağ ideale ulaşmak ve yaşanan sorunları çözmek için Android Beta Test programı açtı. Piyasadaki birçok Android cihazı farklı sürümlerle çalışıyor, bu da bir uygulama geliştiren yazılımcıların geniş yelpazedeki akıllı telefon ve tabletlerde aynı seviyede görünüm ve performans sunmasını engelliyor. Google, I/O’da duyurusunu yaptığı yeni bir çatıyla yazılımcıların beta test kullanıcıları için Google Gruplarından yararlanmasına imkan tanımıştı. Google Grupları Google Play Store üzerinden uygulamaların beta versiyonlarını indiren test kullanıcıları için bir geri bildirim arcı işlevi görecekti.

facebook-android-beta-test-280613

Facebook’un yeni Android Beta Test programı da Google Gruplar altında sunulan bu hizmetten yararlanıyor. Android için Facebook uygulamasını test etmek isteyen tüm Android kullanıcıları bu beta test programına kaydolup çalışmalarında yer almaya başlayabilecek. Facebook Mühendislik sayfasında yer alan bir yazıda programın esas amacının Facebook Android güncellemeleri için daha güvenilir ve iyi işleyen bir süreç yaratmak olduğu dile getirildi. Yeni araç sayesinde güncellemeler daha geniş yelpazedeki Android cihazlarına ve sürümlerine ulaşmadan önce daha fazla kişiden geri bildirim ve performans verisi toplamak mümkün olacak.

Beta test programına katılmak isteyen Android kullanıcılarının Google Gruplar’a kaydolması ve daha sonra Facebook Android test programına katılım için tercihlerini belirtmeleri gerekiyor. Daha sonra da Google Play’e gidip Facebook uygulaması indiriliyor. Uygulama yüklendikten sonra kullanıcılar beta sürümünü kullanmaya ve hataları bildirmeye başlıyor. Ayarlar menüsü içinde yer alan “Hata Bildir” ikonu kullanılarak herhangi bir sorun rapor edilebiliyor.

Facebook elde edilen verileri Android uygulamasını daha iyi hâle getirmek için kullanacak. Ayrıca sosyal ağ kendi bünyesinde de  FB adında bir grup açtı ve burada beta test kullanıcıları ve yazılımcılar arasında tartışma ortamı oluşturmayı planlıyor.

İlgili >> Facebook Mühendislik, Facebook Android Beta Test (Google Gruplar), Facebook Android Beta Test

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER