Teknoloji

Facebook mobil uygulamalardan alışverişi artıracak iki özelliği test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-canvas-131015

Facebook, düşünmeden alışveriş yapma huyundan kurtulmaya çalışanların iyileşme sürecini altüst edecek cinsten iki yeni alışveriş özelliğini test ediyor. Söz konusu özelliklerin ikisi de, mobil uygulamaların içinden alışveriş yapmayı kolaylaştırıyor.

Bu özelliklerden ilki Canvas adını taşıyor. Canvas ile klasik Facebook reklamları biraz daha derinlik kazanıyor. Kullanıcılar bir reklama tıkladıkları zaman ekranın tamamını kaplayan bir pencere ortaya çıkıyor ve reklamı yapılan ürünün farklı versiyonları görülebiliyor. Bu sayfa aracılığıyla ürün sahibinin sayfasına gitmeden ürünü satın almak mümkün oluyor.

Facebook’un alışveriş odaklı yeniliklerinin bir diğeriyse Favoriler bölümünün altında oluşturulan Alışveriş akışı. Bu akışta Facebook’un geçtiğimiz ay oluşturduğu Mağaza bölümüne katılmayı kabul eden markaların ürünleri gösteriyor. Yerleştirilen arama çubuğu sayesinde kullanıcılar aradıklarını rahatlıkla bulabiliyor. Söz konusu özelliklerin şu an için küçük bir grup tarafından test edildiğini ve tüm kullanıcılarla buluşmayabileceğini vurgulamakta fayda var.

facebook-alisveris-131015

Kullanıcılara Facebook’un mobil uygulamalarından alışveriş imkanı sağlamak, sosyal paylaşım sitesi için oldukça faydalı bir hamle olabilir. ABD’de comScore tarafından yapılan bir çalışma, insanların telefonlarıyla vakit geçirirken Facebook, Instagram ve Twitter gibi uygulamaları sıklıkla ziyaret ettiğini ortaya koymuştu.

İLGİLİ HABERLER