Teknoloji

Facebook alıntı paylaşımı özelliği sunuyor

facebook alinti paylasimi

Neredeyse tüm sosyal ağlar, zamanla ekran görüntülerinin sıklıkla paylaşıldığı mecralara dönüşüyor. Özellikle “özlü söz” olarak kabul edilebilecek cümleler, yazı yerine ekran görüntüsüyle paylaşılıyor. Twitter kullanıcıları 140 karakter sınırlaması nedeniyle bu yöntemden sıklıkla faydalanıyor. Facebook kullanıcıları ise önlerinde 60 bin karakterlik bir alan olmasına rağmen, kullanıcılar platformda pek çok ekran görüntüsü paylaşıyor.

Alıntı paylaşımı özelliğini duyuran Facebook, geliştiricilere uygulamalarındaki yazılı metinlerden bölümleri sosyal ağda rahatlıkla paylaşma fırsatını sunuyor.

Facebook alıntı paylaşımı özelliğini ilk olarak Amazon ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle gözler önüne seriyor. Özelliği Kindle elektronik kitap okuyucusuna yerleştiren Amazon, kullanıcıların okudukları kitaplarda kendilerini etkileyen cümleleri kolaylıkla ve hızla Facebook’ta paylaşmalarını mümkün kılıyor. Facebook, paylaşılan metni “blok alıntı” formatında yeni bir paylaşım olarak gösterecek. Alıntının altında metnin tamamına erişmeyi mümkün kılacak bir URL adresi de bulunacak.

Yayıncılar, uygulamalarına ve web sayfalarına “alıntı paylaşımı” butonu yerleştirmesini sağlayacak araca erişim imkanı yakaladı. Bu desteği sunan web sayfası veya uygulamalarda bir metin tarandığında “Alıntıyı paylaş” butonu otomatik olarak ortaya çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER