Manşetler

Facebook’un aktif günlük kullanıcı sayısı 1 milyarı geçti

facebook-logo-16052012

2015’in üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçları kamuoyuyla paylaşan Facebook, günlük aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı geçtiğini ve 1.01 milyar seviyesine geldiğini duyurdu. Söz konusu rakam, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında bir artış kaydedildiği anlamına geliyor ve sosyal ağın nasıl küresel bir fenomene dönüştüğünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Analistlerin beklentilerinin üstünde bir üçüncü çeyrek performansı sergileyen Facebook’un hisseleri sonuçların açıklanmasının ardından yükselişe geçti. Çeyreği 4.5 milyar dolar gelir ve 1.46 milyar dolar kârla tamamlamayı başaran Facebook, her iki alanda da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 40’ın üstünde bir yükseliş kaydetti.

Yoğun bir şekilde reklam gösterimine başlayan Instagram’ın gelirlere ne kadar katkı sağladığı, özellikle yatırımcılar tarafından fazlasıyla merak ediliyordu. Ancak Facebook bu rakamları biraz daha saydam tutmayı tercih etti ve Instagram’a ilişkin bir kısım bilgiyi reklam başlığı altında paylaşmayı tercih etti.

İyi bir çeyreği geride bıraktıklarını ve çok şey yaptıklarını söyleyen Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, hem mevcut kullanıcılara daha iyi hizmet sağlamak hem de tüm dünyayı internete bağlamak için uzun vadeli yenilik ve yatırımlara odaklandıklarını belirtti.

İLGİLİ HABERLER