Teknoloji

Facebook önümüzdeki yıl akıllı saat piyasasına giriş yapabilir

facebook akıllı saat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sosyal medya devi Facebook, bugün gelinen noktada popüler bir sosyal mecra olmanın yanı sıra, büyük bir teknoloji şirketi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Myanmar ordusunun paylaşımlarına kısıtlama getirmesiyle gündeme oturan ABD menşeli şirket, gündemdeki son haberlere bakılırsa, akıllı saat üreterek bu sektöre girmeyi de planlıyor. Bununla birlikte, Facebook akıllı saat satışına önümüzdeki yıl başlamayı hedefliyor.

The Information’dan gelen habere göre, Facebook Android işletim sistemi tabanlı bir akıllı saat üretecek. Ancak Facebook tarafından üretilecek akıllı saatin, Google Wear OS işletim sistemine mi yoksa başka bir sisteme mi sahip olacağına dair henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

Çıkan haberde yer alan iddiaya göre Facebook, önümüzdeki yıl akıllı saat satışına başlayacak. Bununla birlikte, sosyal medya devinin piyasaya sunacağı akıllı saat mesajlaşma desteğinin yanı sıra sağlık ve fitness odaklı olacak. Başka bir iddiaya göre Facebook, üreteceği cihazlara uygun olarak kendine ait bir işletim sistemi geliştirmeyi de planlıyor. Bu sayede şirket, gelecekte kendine ait bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor.

Şu ana kadar Facebook tarafından akıllı saat satışı yapılacağına dair kesin bir açıklama gelmiş değil. Bu nedenle, gelen haberler sadece iddialar ile sınırlı. Facebook, günümüzde Portal videolu görüşme cihazları ve Oculus sanal gerçeklik başlıkları üretimini üstlenmiş durumda. Bunların haricinde, Ray-Ban akıllı gözlükler ve Project Aria adıyla bilinen artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şirketin üreteceği akıllı gözlüğün de önümüzdeki aylarda görücüye çıkması bekleniyor.

Görünüşe göre akıllı saat piyasasına girecek olan sosyal medya devi, 2019 yılında da sinirsel arayüz girişimi olan CTRL-Labs’ı satın almıştı. Girişimin fikri mülkiyeti ve devam eden araştırmaları, Facebook’un gelecekte geliştireceği akıllı saat, akıllı gözlükler, Oculus kulaklıklar gibi giyilebilir teknolojileri olumlu yönde etkileyebilir.

İLGİLİ HABERLER