Teknoloji

Facebook’un akıllı hoparlörüne ait olduğu söylenen çizimler ortaya çıktı

facebook akilli hoparlorFacebook akıllı hoparlör projesinden Cambridge Analytica skandalına rağmen vazgeçmemiş gibi görünüyor. Şirketin sesle kontrol edilebilen akıllı hoparlörünü yıl içinde satışa sunması bekleniyor. İlk işaretler mayıs ayında gerçekleştirilecek F8 geliştirici konferansını gösterse de, sosyal ağın başka bir tarihi seçebileceği konuşuluyor.

İnternete sızan 2016 tarihli bir patent başvurusu ise Facebook’un hoparlörünün nasıl görünebileceğine dair ipucu veriyor. Bir “elektronik cihaz” için yapıldığı belirtilen patent başvurusunda yer alan çizimler, hoparlörü farklı açılardan görmeyi mümkün kılıyor. Yatay olarak yerleştirilen hoparlörün üst kısmında deliklerin bulunması dikkat çekiyor.

Facebook’un akıllı hoparlörüyle Amazon’un Echo Show’una rakip olacağı uzun süredir konuşuluyor. Hoparlörün Facebook kullanıcıları arasında görüntülü sohbeti de mümkün kılacağı belirtiliyor. Bu iddia hoparlörde ekran olacağı anlamına gelse de, çizimlerde ekranın varlığını net biçimde gösteren işaretlere rastlanmıyor.

Patent dosyasının 2016’ya ait olduğunu ve şirketin planlarında değişiklik yapmış olabileceğini unutmamak gerekiyor. Yine de, söz konusu patent başvurusu ile Facebook akıllı hoparlör konusunda uzun süredir hazırlık yaptığını göstermiş oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER