Teknoloji

Facebook akıllı hoparlör macerasına ABD dışında başlayabilir

facebook almanya koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook akilli hoparlorFacebook akıllı hoparlör pazarına girmek için uzun süredir hazırlık yapıyor. Şirketin bu konudaki ilk somut adımlarını yakında atması bekleniyor. Ancak Cambridge Analytica skandalının gizlilik konusunda yarattığı endişeler, Facebook’un planlarında biraz değişikliğe yol açmış gibi görünüyor.

Sosyal paylaşım sitesinin akıllı hoparlör geliştirdiğine dair ilk haberler, geçtiğimiz yılın ağustos ayında gündeme gelmişti. Facebook’un biri büyük diğeri ise biraz daha küçük iki hoparlör üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. “Portal” olarak anılan büyük hoparlörün 15.6 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip olacağı ve 499 dolar civarında bir fiyat karşılığında satılacağı öne sürülmüştü. Diğer hoparlörün ise standart Amazon Echo’ya benzer bir cihaz olacağı belirtilmişti.

Yeni hoparlörlerin bu yıl F8 konferansında tanıtılacağı da söylentiler arasındaydı. Ancak şirketin halkla ilişkiler konusunda yaşadığı sıkıntılar ve gizlilik konusundaki endişelerin artması nedeniyle bu planlarda değişikliğe gidildiği konuşuluyor.

CNBC’de yer alan habere göre, Cambridge Analytica skandalının etkisinin azalmasını bekleyen şirket akıllı hoparlörlerini önce ABD dışında satışa sunacak. Bu durumun Amazon ve Google ile gireceği rekabette Facebook’un aleyhine olması muhtemel görünse de, şirket Amerikan kamuoyunun güvenini yeniden tesis etmesi gerektiğini anlamışa benziyor.

Facebook akıllı hoparlör planları konusunda henüz sessiz kalsa da, bazı detaylar şimdiden gün yüzüne çıkmış durumda. Şirketin akıllı hoparlöründe M adını taşıyan dijital asistanını kullanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Facebook dijital asistanı M’i ilk olarak Messenger’da kullanmış, kısa bir süre önce ise bu deneyi sona erdirmişti.

İLGİLİ HABERLER