Teknoloji

Facebook AggregateIQ şirketinin platforma erişim haklarını askıya aldı

facebook haber kaynağı

facebook aggregateiqCambridge Analytica skandalından büyük zarar gören Facebook, bu zararı biraz olsun telafi etmek adına platformunda gizlilik odaklı önemli değişiklikler gerçekleştiriyor. Ancak bu süreç, sosyal paylaşım sitesinin umduğu kadar pürüzsüz işlemeyecek gibi görünüyor. Facebook AggregateIQ adını taşıyan Kanadalı bir veri şirketinin de platforma erişim hakkını askıya alarak, Cambridge Analytica skandalında henüz her şeyin netliğe kavuşmadığının işaretini verdi.

Sosyal paylaşım sitesi tarafından İngiliz The Guardian sitesine yapılan açıklamada, AggregateIQ’nun Cambridge Analytica’nın çatı şirketi SCL ile ilişkisinin olabileceği belirtildi. Şirketin Facebook verilerine uygun olmayan yollarla erişmiş olma ihtimalini belirten sosyal ağ, konu hakkında araştırma başlatıldığını ve araştırma süresince AggregateIQ’nun erişim haklarının askıya alındığını duyurdu.

Facebook AggregateIQ’nun erişim haklarını askıya alması konusunda başka bir bilgi vermezken, AggregateIQ’dan da bir savunma açıklaması geldi. Söz konusu açıklamada, şirketin “yüzde 100 Kanadalı” olduğu belirtildi ve Cambridge Analytica ya da SCL ile bir bağlantının bulunmadığının altı çizildi. Yasalara uygun olarak faaliyet gösterdiğini savunan AggregateIQ, Cambridge Analytica’nın elindeki Facebook verilerine de hiçbir şekilde erişiminin bulunmadığını vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER