Teknoloji

Facebook Afrika ofisiyle kıtada yayılımını hızlandıracak

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-230415

Facebook Afrika kıtasındaki yayılımını daha da artırmaya yardımcı olacak bir adım attı ve bu kıtadaki ilk ofisini Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde açtı.

Facebook’a göre, Afrika kıtasındaki işletmelere hizmet verecek olan bu Facebook Ofisi, sosyal ağın Afrika’da bulunan küçük işletmelerin yerel ve bölgesel büyümesine katkıda bulunmak, insanlara ve işletmelere daha fazla paylaşım ve bağlantı kurma gücü vermek hedefinin de önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu arada şirketin Afrika ofisi, Afrika ve Afrika’da yaşayan insanlar için devam edecek olan yatırımların da ilk adımını oluşturuyor.

Afrika?da konumlanacak Facebook satış ekibi öncelikli olarak Kenya, Nijerya ve Güney Afrika’dan oluşan Sahra Altı Afrika bölgesine odaklanacak. Facebook ekipleri, tüm kıtadaki reklamverenler ve kullanıcılar için yerelleştirilmiş çözümler sunmak üzere kamu otoriteleri, Telekom operatörleri, ajanslar ve diğer ilgili paydaşlar ile işbirlikleri yapacak. Daha önce Ogilvy’nin Sahra Altı Afrika?daki ağını oluşturmasına yardım eden Nunu Ntshingila-Njeke, Facebook Afrika?nın yeni Başkanı olacak ve ekibe Eylül ayı başında katılacak.

Facebook EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Nicola Mendelsohn, konuyla ilgili olarak “Afrika’daki insanların ve işletmelerin iletişim kurmak için Facebook’u kullanış biçimleri bize ilham veriyor. Afrika’daki bu ivme, güçlü reklamveren işbirlikleri ve ürünlerimizin tüm bölge genelinde mükemmel bir biçimde adapte edilmesinden kaynaklanıyor. 2015 yılının birinci çeyreğinde toplam reklam gelirlerimizin yüzde 52’si Amerika ve Kanada dışındaki ülkelerden geldi. Mobil artık sadece bir trend değil; bu, bizim şimdiye kadar iletişimde gördüğümüz en önemli gelişme. Bu gözlem, çoğu insanın sadece mobil olduğu Afrika için de geçerli. Yeni ofisimiz Facebook için çok önemli bir dönüm noktası ve ekip olarak tüm kıtadaki işletmelerle işbirlikleri yapmak istiyoruz. Afrika Facebook için çok değerli ve bu ofis, bizim tüm EMEA bölgesindeki yatırımlarımızı ve varlığımızı genişletme stratejimizin önemli bir parçasını oluşturuyor. Facebook hâlihazırda Afrika’daki insanların hayatlarının merkezi bir parçası ve biz de Afrika’daki bir milyardan fazla insana ve bölgedeki işletmelere, daha bağlantılı hale gelmelerine yardım etmek için daha fazla şey yapmak istiyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

Facebook MEA Bölgesi Direktörü Ari Keşişoğlu da “Afrika’daki yeni ofisimiz tüm bölgedeki müşterilerimize destek olacak. Konu bölgedeki farklı ihtiyaçları karşılamak için ürün ve çözüm geliştirmek olduğunda herkese uyan tek bir yaklaşım geliştirmenin yürümediğini biliyoruz; ve bu yüzden özellikle Afrika’da bulunan insanlar ve işletmeler için özelleştirilmiş çözümler geliştirmeye kararlıyız. Önümüzdeki birkaç ayda önceliğimiz, bölgede halihazırda iş yaptığımız müşterilerimizle çalışmalarımızı devam ettirmek olacak. İşletmeler ve ajansların karşılaştıkları zorlukları anlamak ve işletmelerini büyütmek için uygun çözümler üretmek amacıyla onlarla daha yakın çalışacağız. İnsanlar artık artan bir biçimde dünya ile bağlantılı hale gelmek ve hayatlarını iyileştirecek yeni servis ve ürünlerle ilgili bilgi almak istiyorlar. Aynı zamanda işletmeler de Sahra Altı Afrika bölgesindeki insanlara ulaşmak için daha güçlü, esnek ve bütüncül yollara gereksinim duyuyorlar. Bizim de temel amacımız Afrika’daki markalarla tüketicileri bağlantılı hale getirmek ve bu süreçte tüm taraflar için değer oluşturmak olacak.” diye konuştu.

2015 birinci çeyrek itibarıyla Facebook’un Afrika’daki aylık aktif kullanıcı sayısı Eylül 2014’e göre yüzde 20 artarak 120 milyona ulaştı. Bölgede Facebook’a bağlanan kişilerin yüzde 80’i mobil cihazlarını kullanarak bunu gerçekleştiriyor. Güney Afrika’da ise 12 milyon aylık aktif Facebook kullanıcısı bulunuyor. Bunların yüzde 90’ı sosyal ağa mobil cihazlarından bağlanıyor. Orta Doğu ve Afrika’da 191 milyondan fazla Facebook kullanıcısı bulunuyor. Bölgede Facebook’u her ay ziyaret eden kişilerin %85’i bunu mobil cihazları üzerinden yapıyor.

İLGİLİ HABERLER