Teknoloji

Facebook’un Afrika’daki kullanıcı sayısı 100 milyona ulaştı

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Facebook’tan yapılan açıklamada sosyal paylaşım sitesinin Afrika’daki kullanıcı sayısının 100 milyona ulaştığı belirtildi. 200 milyon internet kullanıcısının bulunduğu kıtada Facebook’un abone sayısı toplam kullanıcı sayısının yarısına tekabül ediyor. Kullanıcıların yüzde 80’inden fazlasının siteye bir cep telefonu üzerinden erişmesiyse Afrika’daki mobil ilerleme ve potansiyel gelişme konusunda olumlu bir izlenim doğuruyor.

Bu yıl içinde Afrika’yı ziyaret eden Facebook mühendisleri Android uygulamasının çok yavaş yüklendiği ve sıklıkla hata verdiği sonucuna ulaşmışlardı. Bu durumun cihazlardaki bellek eksikliğinden kaynaklandığını belirten mühendisler, sorunları ortadan kaldırma adına Android uygulamasını elden geçirmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda uygulamanın indirme oranı yüzde 65 oranında azalırken, başlama süreleri de yüzde 50’yi aşkın bir oranda kısalmıştı.

Bugün yapılan açıklamaya bakıldığında Facebook’un çalışmaları sonuç vermişe benziyor. Mobil cihazlar kıtanın pek çok bölgesinde iletişim dışında farklı hizmetlere erişim amacıyla da kullanılıyor. Şirketler bölge için hazırladıkları özellikler ve kampanyalarda yerel verileri, bağlantı hızları ve cihazları da göz önünde bulunduruyor.

Facebook geçtiğimiz haziran ayında Afrika’nın güneyinde bulunan Zambiya’ya internet erişimi getirmek için başlatılan bir girişimde başrolü üstlenmişti. Internet.org çatısı altında oluşturulan girişimle yerel halka temel sağlık ve çalışma uygulamalarının yanı sıra Wikipedia, Facebook ve Google Arama gibi servislere erişim imkanı sağlanmıştı. Facebook’un Afrika’da ulaştığı kullanıcı sayısı, Internet.org girişiminin başlangıcında Mark Zuckerberg tarafından koyulan hedeflere ulaşma konusunda sağlam adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER