Manşetler

Facebook profil sayfalarındaki “abone ol” butonunu “takip et” butonuyla değiştiriyor

Facebook geçtiğimiz aylarda her bir kullanıcının Zaman Tüneli sayfasına eklenen “Abone Ol” butonlarının yerini çok yakında “Takip Et” butonları alacak. Facebook bu değişiklikle birlikte kullanıcıların ünlüleri veya kamuoyuna malolmuş diğer kişileri Twitter yerine Facebook üzerinden izlemeleri konusunda teşvik etmeyi amaçlıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse “abonelik” terimi Facebook kullanıcıları için çok açık bir kavram değildi, “takip etme” kavramı da her ne kadar Twitter ile özdeşleşmiş olsa da, diğer sosyal ağların da bu fiili kullandığını görüyoruz.

Yeni gelecek Takip Et butonu da eski Abone Ol butonuyla aynı işlevi görecek. Bir kişiyi takip etmeye başladığınızda onun herkese açık şekilde yaptığı paylaşımları Haber Kaynağı üzerinde görme fırsatı bulacaksınız. Takip Et butonunun yanı sıra Arkadaşı Ekle butonu da her zaman olduğu gibi yer almaya devam edecek. Eğer bir kişiye bu butona tıklayarak arkadaşlık teklifi iletirseniz ve o kişi de bu teklifi kabul ederse birbirinizin güncellemelerini karşılıklı olarak haber kaynağında görmeye başlıyorsunuz. Anlayacağınız, Takip Et işlevi de Abone Ol gibi tek taraflı bir hamle olacak.

Her ne kadar abonelik kavramı işlev olarak yaşamaya devam edecek olsa da, insanların daha aşina olduğu Takip Et fiili kullanılarak bu özelliğin daha fazla Facebook kullanıcısı tarafından benimsenmesi amaçlanıyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER