Teknoloji

Facebook ABD’nin en çok trafik alan web sitesi oldu

Teknoloji dünyasında “Google’dan büyük olmak” oldukça büyük bir meziyet olsa gerek. Ancak Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg için bu, yapılacaklar listesinde yanına “yapıldı” anlamında işaret konulmuş bir madde niteliği taşıyor olmalı. Hitwise adlı bir trafik analiz şirketine göre sosyal ağ sitesi 2010’un en çok ziyaret edilen web sitesi klasmanında arama devini geride bıraktı, üstelik bunu hatırısayılır derecede bir farkla gerçekleştirdi. Ancak en baştan belirtelim ki, Hitwise’ın araştırması sadece ABD’yi kapsıyor.

Hitwise’ın raporuna göre Facebook, Ocak ve Kasım ayları arasında, ABD’deki toplam web trafiğinin yüzde 8.93’ünü tek başına alıyor. Öte yandan, listenin ikinci sırasında yer alan Google ise yüzde 7.19’luk bir paya sahip. Yahoo ise listede iki farklı servisiyle yer alıyor. Yahoo Mail servisi listenin üçüncü sırasında, Yahoo arama motoru ise dördüncü sırasında yer alıyor. Microsoft’un arama motoru Bing de ilk 10’da yer almayı başarıyor.

TIME tarafından yılın insanı seçilen Mark Zuckerberg’e bir şeref de Hitwise’dan gelmiş oldu. Görünen o ki, 2011 Mark için oldukça güzel başlıyor.

İlgili – SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER