Teknoloji

Artık tek kameralı telefonlarla da Facebook’a 3D fotoğraf yüklenebilecek

facebook almanya koronavirüs

Facebook kullanıcıları artık ana sayfalarında çok daha fazla sayıda 3D fotoğraf göreceğe benziyor. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, artık tek arka kameralı telefonlardan da Facebook’a 3D fotoğraf yüklenebileceği belirtildi. Facebook’un bu kararı 3D selfie fotoğrafların da paylaşılabileceği anlamına geliyor.

Facebook’un 2018’in ekim ayında kullanıma sunduğu 3D fotoğraf özelliği; uzun süre boyunca portre modunda fotoğraf çekebilen, iki veya daha çok kameralı telefonları desteklemişti. Sosyal paylaşım sitesi, 3D fotoğrafları oluştururken iki kameradan da yararlanarak gerekli derinliği sağlıyordu.

Tek kameralı telefonlara uygun olan yeni teknik ise makine öğrenmesinden yararlanıyor ve fotoğrafın üç boyutlu yapısını çıkararak 3D fotoğrafın oluşturulmasını sağlıyor. Facebook, derinlik oluşturma sürecinin nasıl işlediğini aşağıdaki görselle anlatıyor.

facebook 3dFacebook, bu teknolojiyle oluşturulan 3D fotoğrafların kullanıcıların zaman çizelgelerinde nasıl görüneceğini göstermek için de bir örnek paylaştı.

facebook 3d

Facebook’tan verilen bilgiye göre; iPhone 7 veya daha yeni bir iPhone sahibi olanlar ve orta segment ya da üstü bir Android telefona sahip olanlar, 3D fotoğraf özelliğinden eksiksiz olarak yararlanabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER