Teknoloji

Facebook çalışanlarının düşük hızlı internet deneyimini yaşamasını istiyor

facebook iphone

facebook-iphone-6-teknoblog-080715

Sürekli yüksek hızlı internet bağlantısı kullananlar, geçmişte internetin ne kadar yavaş olduğunu kolaylıkla unutabilir. Ancak dünyanın pek çok yerinde insanlar halen düşük hızlı bağlantılarla internete erişmeye çalışıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde bu duruma sıklıkla rastlanabiliyor. Gelişmekte olan ülkeleri kendisine hedef pazar olarak seçen Facebook, bu ülkelere yönelik olarak oldukça düşük seviyede veri tüketen uygulamalar hazırlıyor. Şirket, çalışanlarının düşük hızda internet bağlantısına sahip kullanıcılarıyla empati kurabilmek adına “2G Salıları” adını verdiği özel bir program başlattı.

Dünyadaki pek çok akıllı telefon sahibi için 2G üzerinden internete bağlanmak, acı verici bir deneyim niteliği taşıyor. Web sayfalarının çok uzun sürede yüklenmesi, sayfaların hatalarla dolu olması, uygulamaların arzu edildiği biçimde çalışmaması 2G bağlantısının yarattığı en önemli sorunlar olarak göze çarpıyor.

2G bağlantısının yaygın olduğu pazarlara yönelik uygulamalar geliştirmek de, geliştirici kullanıcının halinden anlamazsa fazlasıyla zorlaşabiliyor.

Facebook, “2G Salıları” ile çalışanlarının karşı tarafla empati kurmasını amaçlıyor. Opsiyonel olarak sunulan bu deneyimde, çalışanlara Facebook uygulamasını 1 saat boyunca 2G hızında kullanmayı isteyip istemedikleri soruluyor. Kabul eden çalışanlar, Facebook uygulamasını dünyanın büyük kısmıyla aynı hızda kullanarak kendilerini başkalarının yerine koyabiliyor.

İLGİLİ HABERLER