Teknoloji

Facebook 2015’i rekor kârla tamamladı

facebook iphone

facebook 2015

Facebook 2015’in dördüncü çeyreğinde de etkileyici büyümesini sürdürdü ve hem çeyrek hem de yılın geneli için “rekor” şeklinde nitelenebilecek rakamlar paylaştı. Şirket, 2015’te 17.93 milyar dolar gelirden 3.69 milyar dolar kâr elde etmeyi başardı. Söz konusu rakamlar, 2014’e kıyasla yüzde 44 oranında bir gelir artışını gösteriyor. Facebook’un günlük kullanıcı sayısı ise bir yıl önceye göre yüzde 17 oranında arttı ve 1.07 milyar dolara yükseldi. 934 milyon kullanıcı ise platforma her gün mobil cihazlar aracılığıyla ulaşıyor.

Söz konusu rakamda da bir yıl öncesine göre yüzde 25’lik bir artış kaydedildi. 2015’in Facebook açısından muhteşem geçtiğini söyleyen CEO Mark Zuckerberg, şirketin 2015’te hem topluluğunu genişlettiğini hem de iş performansını yükselttiğini belirtti. Kullanıcılara daha iyi hizmet vermek adına yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Mark Zuckerberg, insanları birbirlerine bağlamayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Şirketin güçlü büyümesi, kullanıcı tabanındaki genişlemenin sadece niceliksel bir yapıda olmadığını ve Facebook’un büyümeden kâr ettiğini de gösteriyor. Mobil cihazlara geçişin hız kazandığı dönemde bazı zorluklar yaşayan Facebook, şu anda teknoloji endüstrisinin liderleri arasında bulunuyor.

Hedef kitlesi belirlenmiş geleneksel reklamlar ve kullanıcıları başka uygulamaları indirmeyi teşvik eden reklamları bir arada sunan sosyal paylaşım sitesi, yeni yaklaşımı sayesinde kârlılığını önemli ölçüde artırmayı başardı. 2014’ün son çeyreğinde kullanıcı başına geliri 9 dolar olan Facebook, 2015’in son çeyreğinde söz konusu rakamı 13.94 dolara yükseltti.

İLGİLİ HABERLER