Teknoloji

Facebook 2014’ün ikinci çeyreğinde mobil gelirlerini artırdı

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

facebook-logo-220614

Facebook 2014 ikinci çeyrek yıla ait finans raporunu açıkladı. Rakamlar, özellikle mobille ilgili olanlar bir hayli dikkat çekici görünüyor.

Facebook şu anda reklam gelirlerinin yüzde 62’lik dilimini mobilden elde ediyor. 1.07 milyar kişinin her ay Facebook’a mobil cihazları üzerinden erişiyor olmasının bunda önemli bir payı bulunuyor olmalı. Facebook’un mobil kullanıcı sayısı yıldan yıla yüzde 31 artış gösterirken, aynı artış masaüstü tarafında yüzde 14’te kaldı. Facebook’un aylık toplam aktif kullanıcı sayısı da 1.32 milyar dolar olarak kaydedildi.

Kurucu ve CEO Mark Zuckerberg, iyi bir ikinci çeyreği geride bıraktıklarını, topluluklarının büyümeyi sürdürdüğünü, dünyanın geri kalanını da bağladıkça önlerinde yeni fırsatlar gördüklerini dile getirdi.

Finansal tabloya bakıldığında Facebook’un geride kalan üç aylık dönemde 2.91 milyar dolar gelir ve hisse senedi başına 42 sent kâr elde ettiği görülüyor. Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında Facebook’un gelirler yüzde 60 oranında artarken kâr da iki katına çıkmış oldu. Şirket 30 Haziranda biten üç aylık dönemi toplam 13.96 milyar dolar nakit ve pazarlanabilir menkulle kapattı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER