Teknoloji

Facebook 2013’ün üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013’ün üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını paylaşan şirketler arasında dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook da katıldı. Geride kalan çeyrekte aylık aktif kullanıcı sayısını 1.19 milyara taşıyan sosyal paylaşım sitesinin eylül ayı içindeki günlük aktif kullanıcı sayısı ortalaması 728 milyonu buldu. Aylık aktif mobil kullanıcıların sayısı 874 milyon olurken, eylül ayı içindeki günlük aktif mobil kullanıcı sayısının ortalaması 507 milyona ulaştı.

facebook-logo-16052012

Facebook böylelikle aylık aktif kullanıcı sayısını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18, günlük aktif kullanıcı sayısını ise yüzde 25 oranında artırmış oldu. Sosyal ağın aylık aktif mobil kullanıcı sayısı ise 2012’nin üçüncü çeyreğine göre yüzde 45 gibi etkileyici bir artış kaydetti. Mobil kullanıcı sayısındaki artış Facebook açısından büyük önem taşıyor. Kullanıcı tabanının yüzde 73.44’lük bir kısmı sosyal ağa mobil platformlar üzerinden giriş yapıyor. Facebook halka arz edilmiş bir şirket olduğu için yatırımcılarına kullanıcılarının mobil haldeyken de siteyle olan bağlarının kopmadığını göstermesi gerekiyor.

Artan mobil rakamları Facebook’un performansından memnuniyet duyan yatırımcıların sayısının da artması anlamına geliyor. Büyümenin bu hızla devam etmesi durumunda 2014 itibarıyla kullanıcı tabanının yüzde 80’lik bir kısmının Facebook’a mobil platformlar üzerinden girmesi öngörülüyor.

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğini 59 milyon dolar zararla kapatan şirket, bu yılın aynı döneminde ise 425 milyon dolar net gelir elde etti. Şirketin geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde 1.26 milyar dolar olan toplam geliriyse yüzde 60’lık bir artışla beklentileri aştı ve 2.02 milyar dolara ulaştı. Analistler toplam gelirin 1.91 milyar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyordu.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER