Manşetler

Facebook 2013 dördüncü çeyrek sonuçları açıklandı, reklam gelirlerinin yarıdan fazlası mobilden

2013’ün dördüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklayan Facebook, ortaya koyduğu pozitif tabloyla dikkat çekiyor. 2013’ün son üç ayında 2.59 milyar dolar gelir elde eden şirketin hisse başı geliri 0.31 dolar oldu. Böylelikle sosyal paylaşım sitesi analistlerin öngörülerinin üzerinde bir performans sergilemiş oldu. Analistler şirketin 2013’ün son çeyreğinde 2.33 milyar dolar gelir elde edeceği ve hisse başı gelirin 0.27 dolar seviyesinde olacağı öngörüsünde bulunmuştu. 2012’nin dördüncü çeyreğinde Facebook’un 2.02 milyar dolar gelir ve 0.25 dolar hisse başı gelir açıkladığı göz önüne alınınca açıklanan rakamların Facebook için önemi biraz daha iyi anlaşılıyor.

facebook-logo-16052012

Açıklanan rakamlar arasında en dikkat çeken noktaysa Facebook’un toplam reklam gelirlerinin yüzde 53’lük kısmının mobil reklamlar aracılığıyla sağlanması oldu. Facebook’un reklam sistemini mobile entegre edemeyeceği endişesi şirketin halka arz döneminde ciddi sıkıntılar yaşamasına neden olduğu için şu anda gelinen nokta önemli bir aşama olarak değerlendiriliyor. Halka arz edildiği dönemde Facebook henüz mobil platformlar üzerinden gelir elde edecek noktaya ulaşamamıştı.

2012’nin son çeyreğinde 680 milyon aylık aktif mobil kullanıcıya sahip olan sosyal paylaşım sitesi, 2013’ün son çeyreği itibarıyla bu rakamı 945 milyona çıkararak 1 milyar seviyesine yaklaştı. Ortalama günlük aktif mobil kullanıcı sayısıysa bir önceki yıla göre yüzde 49 arttı ve 556 milyona ulaştı. Facebook’un aylık ortalama kullanıcı sayısıysa 1.2 milyar olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl içinde tanıtılan Android arayüzü Facebook Home’un şirketin beklentilerini karşılamadığı görülürken, 2013 yılının Facebook adına en başarılı uygulaması olarak Messenger göze çarpıyor. Sosyal paylaşım sitesi Messenger’ın başarısının getirdiği motivasyonla mobil platformlar için bağımsız uygulamalar hazırlamaya devam etmeyi planlıyor.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER