Teknoloji

Facebook 1.5 milyon yeni kullanıcının adres defterini “yanlışlıkla” kaydetmiş

facebook

Facebook‘un bazı yeni kullanıcılarının e-posta adreslerinin şifrelerini istediği bir süre önce ortaya çıkmıştı. Şirket bu uygulamaya son verildiğini duyursa da, o dönemde yapılanların bir kısmı yeni yeni aydınlığa kavuşuyor. Business Insider‘da yer alan habere göre, 2016’nın mayıs ayında bu yana e-posta adreslerinin şifresini Facebook ile paylaşan kullanıcıların kişi listeleri de sosyal ağın sunucularına aktarıldı.

Bu durum, sosyal ağ tarafından Business Insider’a gönderilen açıklamada da doğrulandı. Söz konusu açıklamada, şu ifadeler yer alıyor: “Bazı vakalarda kullanıcıların kişi listelerinin de yanlışlıkla hesap açmaları sırasında Facebook’a aktarıldığının farkına vardık. Bu durumdan etkilenen kullanıcı sayısının 1.5 milyon civarında olduğunu düşünüyoruz. Bu adres defteri bilgileri kimseyle paylaşılmadı ve artık siliniyor.”

Facebook’un kişi listelerini sunucularına aktardığı kullanıcılarına ulaştığı ve durum hakkında bilgi verdiği de belirtildi. Yapılan yanlışı düzeltme süreci başlasa da, Facebook’un son birkaç yıldır gizlilik skandallarıyla gölgelenen imajının bu tarz olaylardan da olumsuz etkilendiğini söylemek gerekiyor.

Facebook, hâlâ kullanıcılarının e-posta adreslerinin şifrelerini neden istediği konusuna tam anlamıyla bir açıklık getirebilmiş değil. Bu da sosyal ağa yönelik şüpheci tavrın biraz daha kuvvetlenmesine yol açıyor. Facebook’un bu durumu değiştirip değiştiremeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER