Teknoloji

Fabrikadan çalınan iPhone 11 parçası Apple’ın düşündüğü tasarımı gösteriyor

iphone 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın gelecek nesil iPhone’larının tanıtılmasına daha birkaç ay var. Ancak son haftalarda bu cihazlara yönelik dedikodular artmaya başladı. Şimdiye kadar rastladığımız dedikodular, Apple’ın beklenen iPhone 11 serisi 2017’de çıkan iPhone X’dan beri gördüğümüz tasarımı büyük oranda koruyacak. Aslında Apple’ın bir aynı iPhone tasarımını üçüncü kez kullandığı iPhone 7’dekine benzer bir durumu görebiliriz. Sadece arkadaki kamera önceki nesil telefonlardakinden farklı olabilir.

iPhone 11 olarak anılan gelecek model, önden bakıldığında iPhone X ve iPhone XS’e çok benzeyecek gibi görünüyor. Ancak arka tarafta işin şekli biraz değişiyor. Mevcut telefonlarda yer alan ve iki kamerayı barındıran küçük kamera çıkıntısı yerine, üç kamerayı ve LED flaşı barındıran daha büyük bir kamera çıkıntısı görebiliriz. Bu durum Apple’ın 2019 model iPhone’larında kamera tarafında önemli güncellemeler yapacağına dair beklentileri artırıyor. Son sızıntı, gelecek nesil iPhone’ların kamera tasarımının nasıl olacağına dair önemli ipuçları veriyor.

Geçen hafta ortaya çıkan bir çizim iPhone 11’in gövdesini gösteriyordu. Grafiği iPhone 11’in üretiminin başlanacağını düşündüğümüz bir fabrikadaki bilgisayarda görmüştük. Orta plakanın paslanmaz çelik gövdeye tutturulacağı birkaç kaynak noktası gösteriliyordu.

iPhone 11’in gövde çiziminin merkezindeki orta plakaya yakından bakın. Daha sonra da aşağıda yer alan ve Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da paylaşılan fotoğrafa bir bakın.

Yukarıdaki fotoğrafta görülen parça ile birlikte, haberin en başında gördüğünüz taslak fotoğraf da paylaşıldı. Görünen o ki, bu fotoğraflar geçen hafta sızan orta plakanın aynısı. Eğer bu sızıntı doğruysa, söz konusu parça bir Foxconn fabrikasından çalındı. Ve bunun sayesinde iPhone 11’in tasarımı hakkında birkaç ipucu elde ediyoruz.

Plakanın ortasında büyük bir delik var, burası iPhone 11’in kablosuz şarj bobininin yerleşeceği yer olacak. Bu telefonun kablosuz şarj desteğine sahip olması şaşırtmayacaktır. Aslında iPhone 11’in Samsung’un yeni Galaxy S10 modelinde ve Huawei Mate 20 Pro’da gördüğümüz çift yönlü kablosuz şarj desteğini sunması bekleniyor.

Kablosuz şarj bobininden daha önemli bir diğer ayrıntı ise, plakanın üst köşesinde yer alan üç lensli kamera dizisi oluyor. Birkaç defadır gördüğümüz iPhone 11 sızıntılarındaki gibi bir kamera düzeni dikkat çekiyor. Üstelik defalarca rastladığımız kare biçimli kamera çıkıntısını da doğruluyor. Üç kameraya ek olarak LED flaş ve karenin sağ altına yerleştirilmiş bir diğer sensör de gözlerden kaçmıyor.

Şimdilerde iPhone 11 olarak andığımız 2019 model iPhone’u eylül ayında bekliyoruz. O zamana kadar birçok iPhone sızıntısı bizi bekliyor.

İLGİLİ HABERLER