Teknoloji

Formula 1 yarışları uluslararası çevrimiçi yayın servisi F1 TV’de yayınlanacak

f1 tvFormula 1 yayınlarını izlemek için genellikle bir uydu platformuna üye olmak gerekiyor. Ancak Formula 1 yönetimi, kendi çevrimiçi yayın platformunu kurarak dünya genelindeki F1 hayranlarına alternatif bir seçenek daha sunuyor. Formula 1’in yönetimini elinde bulunduran Liberty Media, F1 TV adını taşıyan uluslararası çevrimiçi yayın servisinin 2018 sezonunun başlarında faaliyete geçeceğini açıkladı. Formula 1’de yeni sezon, 26 Mart’ta Melbourne’de gerçekleştirilecek Avustralya Grand Prix’si ile başlayacak.

Çevrimiçi yayın platformunun aylık abonelik ücreti 8 ila 12 dolar arasında değişecek. Servise ilk olarak masaüstü cihazlarda web üzerinden erişilebilecek. Akıllı telefon ve Apple TV ya da Fire TV gibi cihazlar ise daha sonra destek kapsamına alınacak. Ancak F1 yönetimi henüz bu konuda somut bir takvim açıklamış değil.

Servisin en üst paketi F1 TV Pro adını taşıyacak. Bu pakette yarışlar reklam olmadan izlenebilecek. Aynı zamanda antrenman ve sıralama turlarını da canlı olarak takip etmek mümkün olacak. İzleyiciler her yarışta tüm sürücünün araç üstü kamera görüntülerine ve canlı istatistiklerine erişebilecek. Dileyenler aynı anda farklı açılardan da görüntü alabilecek. Bu pakette abonelere başka platformlarda olmayan özel görüntüler de sunulacak. Arşiv görüntülerinin yanı sıra FIA Formula 2 Championship, GP3 ve Porsche Supercup gibi organizasyonların canlı yayınları da paketin içerik portföyünde yer alıyor.

Pro paket ilk etapta ABD, Almanya, Fransa, Meksika, Belçika, Avusturya, Macaristan ve Latin Amerika’da kullanıma sunulacak. Yayınlar İngilizce, Fransızca, Almanca ve İspanyolca olarak yapacak. Access adını taşıyan pakette ise canlı ses ve istatistiklerin yanı sıra gecikmeli de olsa yarışların video görüntüleri bulunacak.

Liberty Media’nın çatısı altına girdiğinden bu yana Formula 1, sosyal medya ve YouTube gibi platformlarla çok daha barışık bir imaj çiziyor. Özellikle F1 TV Pro, bu barışık imajı biraz daha kuvvetlendiriyor. Ancak bazı ülkelerde yapılan yayın anlaşmaları nedeniyle servisin kısa vadede kullanılamayabileceğini belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER