EğlenceTeknoloji

F1 Mobile Racing: Formula 1’in heyecanını telefonunuzda yaşayın

f1 mobile racing

Formula 1, dünyanın en popüler motor sporu olma unvanını çok uzun zamandır elinde tutuyor. Son yıllarda yenilenen yönetim anlayışıyla modern zamanların ruhunu daha iyi kavrayan organizasyon, sosyal medyadan ve mobil teknolojilerden de oldukça aktif bir şekilde yararlanıyor. Bu doğrultuda mobil oyunları da unutmayan Formula 1 yönetimi, F1 Mobile Racing ile geniş hayran kitlesine eğlenceli bir etkileşim alanı daha sunuyor.

F1 Mobile Racing’de oyuncular kendi Formula 1 aracını geliştirip yarışabildikleri gibi, 10 resmi Formula 1 takımından birinin de sürücü koltuğuna oturabiliyor. Günümüz mobil oyun ekosisteminin önemli sac ayaklarından biri hâline gelen çok oyunculu oyun deneyimi, F1 Mobile Racing’de de karşımıza çıkıyor. Oyuncular, oyunun önemli parçalarından biri olan düellolar sayesinde yeteneklerini birbirlerine karşı da yarıştırabiliyor.

f1 mobile racingFormula 1 dünyasının gerçek yıldızlarını da oyunda görmek mümkün. Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Kimi Raikkonen gibi yıldız pilotlar da F1 Mobile Racing’deki yarışlarda oyuncuların karşısına çıkıyor. Tıpkı gerçek Formula 1’de olduğu gibi, F1 Mobile Racing’de de amaç, bitiş çizgisine rakiplerden önce ulaşmak.

f1 mobile racingGünümüzde pek çok mobil oyunda karşımıza çıkan sınırlı süreli etkinlikler, F1 Mobile Racing’de de mevcut. Oyuncular, gerçek yarış hafta sonlarında eş zamanlı olarak düzenlenen bu etkinliklerde yarışlara katılarak büyük ödülü kazanmaya çalışıyor. Bu etkinliklerde kazanılan puanlar ise oyuncuların küresel liderlik tablosunda yükselmesini sağlıyor. Kısacası pistlerdeki mücadele, sanal pistlere de taşınıyor.

Araç gelişimi, Formula 1’in en önemli parçaları arasında yer alıyor. F1 Mobile Racing, oyuncuları bu deneyimden de mahrum bırakmıyor. Yarışların ve düelloların ardından oyunculara içinde farklı kartların bulunduğu bir paket armağan ediliyor. Bu kartlar sayesinde oyuncular araçlarının farklı noktalarını geliştirme fırsatını buluyor.

f1 mobile racingF1 Mobile Racing’de oyunculara Formula 1 aracını kontrol etmeleri içinse üç farklı seçenek sunuluyor. Oyuncular telefon ekranı üzerinde sola veya sağa dokunarak, telefonlarını hareket ettirerek veya ekran üzerinde belirlenen sanal direksiyonu kullanarak Formula 1 aracını kontrol edebiliyor. Bu üç seçenek içinde en konforlusunun telefonu hareket ettirmek olduğunu söylemek, pek yanlış bir önerme olmayacaktır.

F1 Mobile Racing hangi platformlarda oynanabiliyor?

Formula 1’in alametifarikası olan farklı kamera açılarını da barındıran oyun, görsel kalitesinin yüksekliğiyle dikkat çekiyor. F1 Mobile Racing, bu popüler motor sporundan keyif alan herkesin denemesi gereken bir oyun niteliğini taşıyor. Oyun hem iOS hem de Android üzerinde oynanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER