Teknoloji

F-Secure Sony’nin sunucusunda phishing sitesi buldu

Sony’nin PlayStation Network servisine yönelik saldırılar nedeniyle başı ağrımaya devam ederken bir de başına kredi kartı dolandırıcıları çıktı. F-Secure, şirketin sunucularından birinde, hdworld.sony.co.th adresinde “phishing” amaçlı, insanların kredi kartı bilgilerini avlamak için hazırlanmış sahte bir site barındırdığını ortaya çıkardı.

Yazıyı hazırlarken söz konusu adresi kontrol etmek istediğimizde Google Chrome internet tarayıcısı sitenin kimlik avı yapan bir site olduğu konusunda bizi uyardı. Bu bildirimi geçtikten sonra bu sefer de karşımıza (OpenDNS’i kullandığımız için) OpenDNS’in aynı bildirimde bulunan engelleme sayfası çıktı.

F-Secure konu hakkında Sony’ye bilgilendirmede bulunduğunu söyledi. Tahmin ediyoruz ki, Sony gerekli adımları hızlı bir şekilde atacaktır. Yine de, bu saldırı da Sony’nin sistemlerinin saldırılara karşı ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha ortaya koymuş oldu. Ayrıca doğrulanmayan haberlere göre kimlik avı dolandırıcıları PSN üyelerine şifrelerini değiştirmeleri için sahte e-postalar göndermeye başlamış. Eğer PSN üyesiyseniz bu tarz e-postalara karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

İlgili – F-Secure

İLGİLİ HABERLER