Teknoloji

Eyefi’nin uygulamasıyla fotoğrafları SD kartına gerek duymadan transfer edin

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

eyefi-discover-170615

Yerleşik Wi-Fi desteğine sahip kameraların popüler bir kamera özelliği haline gelmesi, Eyefi gibi Wi-Fi uyumlu SD kartlar üreten şirketler için pek iyi olmamıştı. Kameralara Wi-Fi bağlantısı yerleştirilmesi fiyatları 30 ila 100 dolar arasında değişen Eyefi Mobi SD kartları anlamsız kılmıştı.

Eyefi, sonunda bu problemi ortadan kaldırmak için bir çözüm geliştirdi. Eyefi Mobi uygulaması bundan böyle fotoğraf ve videoları bir Eyefi Mobi SD kartına duymadan eş zamanlayabilecek. Söz konusu destek ilk olarak GoPro ve Olympus kameralara eklendi. Eyefi uygulaması kameranın Wi-Fi fonksiyonuna erişerek fotoğrafları telefona aktarabilecek. Eyefi’nin bulut depolama servisine abone olanlar için buluta yükleme de yapılacak.

Eyefi böylelikle müşterilerine ekosistemler arasında seçim yapma fırsatı sağlıyor. Wi-Fi uyumlu bir kameraya sahip olanlar, ancak üretici tarafından hazırlanan mobil uygulamayı beğenmeyenlerin elinde artık başka bir seçenek daha olacak.

Eyefi, bulut kullanıcıları için hazırladığı yeni kontrol panelini de görücüye çıkardı. Yeni sistemde “bulut akıllı etiketler” adı verilen bir özellik bulunuyor. Buluta yüklenen fotoğrafları analiz eden Eyefi, “yemek” veya “köprüler” gibi onlarca etiketle fotoğrafları tanıyabiliyor. Sistemde insanlar etiketlenebildiği gibi, özel etiketler de oluşturulabiliyor.

“Discover” adını taşıyan bir diğer yeni özellik ise kullanıcılarının koleksiyonları içinde kameralar tarafından sağlanan EXIF verilerinden faydalanarak arama, sıralama ve listeleme yapmalarını sağlıyor. 4.99 dolar gibi makul bir aylık ücreti bulunan Eyefi’nin bulut depolama servisi, kullanıcılara sınırsız bir depolama alanı sunuyor. Yeni özellikleriyle Eyefi’nin bulut servisinin daha güçlü bir hâle geldiğini de ayrıca belirtmek gerekiyor.

Eyefi’nin yeni Wi-Fi bağlantı özelliğinden Android cihaz sahipleri hemen faydalanabilecek. iOS kullanıcılarının ise biraz daha beklemeleri gerekecek. Eyefi’nin aylık abonelik paketiyle birlikte gelen özelliği, Eyefi Mobi uygulaması içinden 4.99 dolar ödeme yaparak aktif hâle getirmek de mümkün. Eyefi ilerleyen dönemde GoPro ve Olympus modellerinin dışındaki kameraları da Wi-Fi aktarım özelliğinin kapsama alanına alacak.

İLGİLİ HABERLER