Teknoloji

Eyefi Cloud artık Wi-Fi özellikli bellek kartına ihtiyaç duymuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

eyefi-cloud-211114

Çevrim içi galeri ve fotoğraf paylaşım servisi Eyefi geçtiğimiz nisan ayında Eyefi Cloud servisini çıkarmış, Wi-Fi destekli bellek kartının bulunduğu dijital kameralar için çapraz platform eşzamanlama desteği sunmuştu. Eyefi Cloud şimdi şirketin Mobi Wi-Fi SD kartlarından bir tanesine sahip olmayan kullanıcıları da kucaklıyor, böylelikle Wi-Fi destekli bir akıllı telefon, tablet veya dijital kameraya sahip olan kullanıcılar çektikleri fotoğrafları herhangi bir karta ihtiyaç duymadan, doğrudan buluta yükleyebilecek, bulut üstündeki depolama alanlarına birden fazla cihazdan ulaşabilecekler.

Eyefi Cloud diğer bulut tabanlı servislerin aksine fotoğrafçılığa odaklanıyor, dosyaları tek bir yerde depolamanın ötesinde, basit galeriler ve etiketler, aynı zamanda kolay paylaşım yöntemi ve çevrim dışı erişim desteğiyle kullanıcılara daha fazlasını sunuyor. EXIF bilgilerinin gösterimi sayesinde her bir fotoğrafla ilgili f-stop, pozlama değeri, kamera ve lens detayları, flaş durumu, deklanşör hızı, ISO ve diğer faktörleri de öğrenmek mümkün oluyor.

Hızlı düzenleme imkanı sayesinde fotoğrafları internet tarayıcısı üzerinden kırpmak veya döndürmek mümkünken, yapılan değişiklikler bütün platformlara yansıtılıyor. Eyefi çok yakında orijinal dosyanın kopyasını tutma, düzenleme için ikinci bir dosya oluşturma ve işlemleri bunun üzerinden gerçekleştirme imkanını da verecek. Bu işlev sırayla bütün platformlara sunulacak.

Masaüstü tarafında var olan basit eşzamanlama aracı sayesinde bütün fotoğraf arşivini indirmek mümkün oluyor.

Wi-Fi özellikli kameraların artması ve akıllı telefon kameralarının giderek daha iyi hâle gelmesi Eyefi’nin Cloud servisinde Wi-Fi özellikli bellek kartı kullanımını zorunluluk olmaktan çıkarmasında en önemli nedenler olarak sıralanıyor.

Eyefi Cloud 24 Kasım tarihinde kullanıma sunulacak. Kullanıcılar servisi 30 gün boyunca ücretsiz olarak deneyebilecek. Daha sonra sınırsız eşzamanlama için yılda 49.99 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER